Fortsetter uansett som tippeekspert

Fortsetter uansett som tippeekspert
Fortsetter uansett som tippeekspert

Ryktene om at Drillo blir tilbudt kontrakt som Iraks landslagssjef har på ny skutt fart. - Om han er i Irak eller Norge spiller ingen rolle for oss, sier Henrik Mandal i Expekt til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På gang igjen?

Egil Drillo Olsen traff 19. mai i år presidenten i det irakiske fotballforbundet, Hussein Mohammad, for å se på muligheten for å trene landets fotballandslag. Nå kan Drillo igjen være aktuell, men det vil ikke påvirke hans engasjement i spillselskapet Expekt.

Foto: Scanpix

Egil «Drillo» Olsen nevnes igjen som høyaktuell som ny trener for Iraks fotballandslag etter at brasilianeren Jorvan Vieira, som er førstevalget til landet som vant årets Asia-mesterskap, har avskrevet seg selv som trener for laget.

Vieira ledet laget til seier i mesterskapet, men sier han ikke vil gjøre noe «comeback» som landslagstrener.

Det har gjort sitt til at Drillo nå seiler opp som en het kandidat til å overta som sjef.

Drillo fungerer i dag blant annet som ekspert for det nettbaserte tippeselskapet Expekt.com, men hans engasjement i selskapet vil ikke påvirkes om han velger å flytte sydøstover.

- Vi har samtaler med Drillo daglig og det har ikke vært noe tema at vi vil avslutte det samarbeidet vi nå holder på med, dersom han tar over som sjef for Irak, sier Henrik Mandal i Expekt til ABC Nyheter.

- Jeg snakket faktisk med Drillo for en halvtime side, skyter han inn.

Lansert i mai

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ønsker Irak å ha en ny trener på plass før 8. oktober, for da skal laget ut i viktig VM-kvalik kamp mot Pakistan.

- Jeg kan fortelle at det ikke er så veldig mye nytt siden han var i samtaler med i Irak i mai, men han får nok en hendvendelse siden den brasilianske treneren nå har sagt nei, forteller Mandal.

Ifølge Expekt kan det derimot bli en nødvendighet, om Drillo skulle vende tilbake som trener, å endre den nåværende kontrakten noe.

- Vi ser det ikke som noe problem hvor Egil eventuelt i verden måtte befinne seg, men skulle han reise må vi kanskje justere opplegget noe. Han formidler jo sine tips blant annet via web tv. Uten at jeg vet noe nå så kan det muligens bli noe mer problematisk og mer utfordrende. Men han fortsetter i den treårsavtalen vi signerte i april i år, det er sikkert.

Om Drillo får tilbudet er fortsatt usikkert. Den irakiske fotballpresidenten sier de ikke helt har gitt opp førstevalget Vieira. Og til aftenposten.no sier vår tidligere landslagssjef følgende:

- At jeg har vært aktuell i lang tid, er for så vidt ikke noe nytt. Hvis jeg får en ny henvendelse, skal jeg vurdere den.

Frem og tilbake

Drillo hadde ansvaret for det norske landslaget fra 1990-1998, og ledet Norge til to VM-sluttspill - USA 94` og Frankrike 98.

Etter å ha gitt seg med landslaget har Drillo trent engelske Wimbledon samt Fredrikstad og Vålerenga i Norge. Sist Drillo var engasjert i en klubb var i Enga, men den avskjeden fra langt fra smertefri.

Drillo måtte tåle mye kritikk for hvordan han håndterte «overgangen» som analysesjef for Vålerenga til å et treårig engasjement med Expekt.com.

Siden Expekt er en direkte konkurrent til Norsk Tipping, som årlig tilfører norsk toppfotball millioner av kroner, var det til slutt ikke mulig for Drillo å kombinere de to jobbene.

Drillo valgte etter en periode, og en del frem og tilbake, å si opp avtalen med Oslo-klubben.

I tillegg til å jobbe som «rådgiver» for spillhungrige norske nettspillere er Drillo i dag også engasjert på Idrettshøgskolen ved Sognsvann i Oslo.

Personvernpolicy