Mot gjenforening?

Ryktene om en gjenforening av The Beach Boys florerer etter et intervju med bandets tidligere hovedvokalist Mike Love.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mot gjenforening av sitt gamle band (her fra Norwegian Wood-konserten i juni)Mot gjenforening av sitt gamle band (her fra Norwegian Wood-konserten i juni)

I et intervju med musikkmagasinet Record Collector røper Love at sjansen for at de gjenlevende medlemmene fra The Beach Boys igjen kan komme til å spille sammen er større enn på mange år. Musikerne i det legendariske bandet har ikke vært samlet på elleve år.

Ryktene om en eventuell gjenforening slo rot da Brian Wison og Mike Love møttes i Capitol Records-tårnet i Hollywood for å feire 40-årsjubileet for utgivelsen av albumklassikeren «Pet Sounds» i fjor. Til og med bandsjef Brian Wilson indikerte da at sjansen for en gjenforening er til stede.

Må starte med nye låter
Love forteller i intervjuet at første skritt mot en eventuell gjenforening er at han og Wilson går sammen om å skrive nye låter.
- En gjenforening av bandet må starte ved at Brian og jeg skriver låter sammen igjen. Så vidt jeg kan skjønne må første steg mot en gjenforening være å skape ny musikk. Kjemien mellom meg og Brian må dessuten stemme på et vis som gir oss begge utbytte av hverandres kreativitet, sier han.

At det har vært et dårlig forhold mellom Love og Beach Boys' tidligere gitarist Al Jardine er ingen hemmelighet, men han mener nå at konflikten er mindre enn antatt:
- Både Alan og jeg er opptatt av meditasjon. Så vi har det filosofiske til felles, noe som fører oss nærmere hverandre enn mange synes å tro, mener han.

Konfliktene hører fortiden til
Det har ellers vært konflikter rundt rettighetene til bruk av The Beach Boys' navn og låtmateriale, noe Love nå mener hører fortiden til. Mike Love er medkompinist på en rekke av The Beach Boys' mest klassiske låter, hvor han også var hovedvokalist. Deriblant «Surfin' USA», «Little Deuce Coupe», «I Get Around» og «California Girls». Han har ikke opptrådt sammen med Brian Wilson siden september 1996.

Personvernpolicy