Klar for seriestart?

Klar for seriestart?
Klar for seriestart?

Ordinære helter, flerkoneri, modellspirer og en seksuelt frustret redaktør. Tv-høsten er i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: Nrk/TVNorge/TV3

FAKTA:

*På en uke får TV-seerne tre nye norske kanaler.

*NRK3 starter sendingene 3. september. Kanalen tar sikte på aldersgruppen 15-40 år i sendingene på kveldstid og natt. Fra 1. desember utvides sendingene med barne-TV fra 7 morgen til 19 kveld. Denne delen av kanalen skal få navnet NRK Super.

*TVNorge starter 3. september en ny kanal som særlig tar sikte på å nå fram til yngre kvinner. Kanalen har fått navnet FEM. Mye utenlandsk i starten, men kanalen lover mer norskprodusert etter hvert.

*Lørdag 8. september kommer Viasat 4, en kanal som vil satse mye på sport. Denne kanalen skal ha egne nyhetssendinger, laget av P4. Det blir tre femminutters sendinger på kveldstid på hverdagene.

*Bare TV-seere med digital tilknytning får inn de nye kanalene. Det vil si digitaliserte kabelabonnenter, paraboleiere og de som knytter seg til det nye bakkenettet.

(Kilde: NTB)

Mer informasjon om det digitale bakkenettet:

NTV

RiksTV

I kveld starter tv-høsten for alvor med to nye kanaler, en gammel kanal i ny drakt og premierer i fleng. Cirka 800.000 norske husstander vil fra i kveld av få inn både NRK3, FEM og en relansert NRK2.

For å ta det praktiske først: NRK3 og FEM er bare tilgjengelige for seere med digital-tv via kabel, parabol, bredbånds-TV eller det nye digitale bakkenettet. Viasats kunder vil kun få inn NRK3.

Hva kan vi så vente oss av programinnhold på de ulike kanalene?

NRK2 tok fra klokken 12.00 i dag opp «nyhetskrigen» med TV2. I tillegg til nyhetssatsingen, vil kanalen særlig vektlegge dokumentarstoff, kultur og satire. TVNorges nye kanal FEM retter seg som kjent mot det feminine segment, enten det skulle være skikkelige jentejenter eller menn i kontakt med sine følelser. NRK3 skal på sin side appellere til yngre seere fra 15-40 med hippere programprofil.

Så hvordan skal man velge i denne jungelen av nye programmer? Her kommer en liten oversikt over noen av nyhetene du kan få med deg i kveld:

The Daily Show med Jon Stewart. Talkshow-verten Stewart har tatt USA med storm siden premieren i 1996. Frekkingen gir et skjevt blikk på dagens nyheter og de som lager dem, og har mottatt en rekke priser for arbeidet sitt. Gjester som opptrer i showet er blant andre president Bill Clinton, visepresident Al Gore, senator Hillary Clinton, senator Bob Dole, Michael Moore, Cameron Diaz, Robin Williams, Angelina Jolie, Halle Berry og Ringo Starr. Programmene NRK viser er aktuelle i den forstand at de sendes nøyaktig én uke etter at de er sendt i USA. Første sending er i kveld klokken 21.35.

Minner fra Lille Lørdag. NRK3 mimrer tilbake til 90-tallet og gir det beste fra ironimestrene Harald Eia og Bård Tufte Johansen klokken 19.30 i kveld og resten av uken.

Heroes Emmy-nominert dramaserie med internasjonale skuespillere og rollefigurer fra hele verden. Har du noen gang ønsket du var spesiell, hadde evner som ingen andre? Hovedpersonene i den nye serien Heroes opplever nettopp dette på kroppen. Vi snakker vanlige superhelter uten underbukser og trange kondomdrakter. I kveld sendes de to første episodene fortløpende på NRK3 fra klokken 20.45.

- Top Model 2007. Fremdeles ikke lei av sukesskåte modellspirer? TV3 er nok engang på jakt etter norges nye toppmodell, denne gangen med Vendela Kirsebom som programleder. Kanalen lover en enda tøffere konkurranse enn før, så da burde det meste være som det pleier. Selv finner jeg en merkelig form for selvpinende glede i å følge konseptet, år etter år.

- Big Love . FEM satser på prisbelønte amerikanske produksjoner. Big Love handler om Bill Henrickson (Bill Paxton), en polygamist som bor i utkanten av Salt Lake City med sine tre koner, syv barn og en økende strøm av gjeld og krav. Den merkelige familien forsøker å holde livsstilen sin hemmelig, ettersom polygami er forbudt i staten Utah og i den fremtredende mormonerbevegelsen. Med kvalitetsskuespillere som Chloë Sevigny med på laget burde dette være mat for tv-entusiaster. Big Love starter på FEM klokken 21.00.

- Snabbgrabber med Raske menn. Dersom flerkoneri høres voldsomt ut, starter humorserien Snabbgrabbar på TVNorge klokken 21.30. Komitrioen Raske menn står for sketsjer, karikaturer og annen moro.

- Dirt. Etter flerkoneri i Utah er det klart for sladder og vås på FEM. Lucy Spiller (Courteney Cox Arquette) er sjefredaktør for det respekterte og tabloide magasinet DirtNow. Hun er også arbeidsnarkoman og seksuelt frustrert, som seg hør og bør. Høres dette tiltrekkende ut, slår du på FEM klokken 22.00.

Og dermed er det bare å benke seg foran skjermen, eventuelt fyre opp harddiskopptageren, VHS-spilleren og popcorn-maskinen.

Tiden vil vise hvilken kanal som virkelig kan kalle seg «Norges seriemester».

Hva gleder du deg til på TV i høst? Klikk «Skriv kommentar» og kjør debatt!

Personvernpolicy