– Norge kan spare mye energi

– Norge kan spare mye energi
– Norge kan spare mye energi

Norge kan spare inn energi som tilsvarer 20 prosent av strømforbruket, det samme som strømforbruket til én million husstander.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det er konklusjonen i Energieffektiviseringsrapporten, som Bellona og Siemens la fram mandag.

– Dette er mulig å få til med eksisterende teknologi. Energieffektivisering handler ikke bare om å spare energi, men om å spare miljøet. Dessuten er det mange milliarder norske kroner å spare, så det er helt utrolig at ingenting blir gjort, sier Frederic Hauge, leder av Miljøstiftelsen Bellona.

Innsparingen kan skje ved at man skifter ut teknologiske løsninger innen vannkraft, bygningsmassen og industrien, ifølge rapporten.

– Økte avgifter og endret livsstil er ikke eneste måten å redde miljøet. Denne rapporten viser at teknologien kan gjøre jobben for oss. Vi trenger ikke å vente på utvikling av ny teknologi, men vi kan frigjøre store mengder energi ved å benytte teknologi som allerede finnes på markedet, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS.

Rapporten peker ut tre tiltak som er nødvendige for å redusere utslipp av klimagasser, nemlig mer fornybar energi, energieffektivisering og CO2-håndtering. (©NTB)

Personvernpolicy