Knapt flertall for rushtidsavgift

Knapt flertall for rushtidsavgift
Knapt flertall for rushtidsavgift

Et knapt flertall av de spurte i en ny meningsmåling er positive til rushtidsavgift, dersom pengene øremerkes til bedre kollektivtransport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen som Infact har utført for SV viser at 42 prosent er for en slik avgift, mens 39 prosent er imot. Knapt to av ti har ikke gjort seg opp noen mening.

– Dette er en melding til politikerne om at de bør ha større mot i klimapolitikken, sier SV-nestleder Audun Lysbakken til Bergens Tidende.

Forskjellige målinger med ulike spørsmålsstillinger om rushtidsavgift den siste måneden har gitt veldig varierende resultater.

I begynnelsen av august sa 56 prosent av de spurte ja til rushtidsavgift dersom staten finansierte en kraftig kollektivutbygging først. Når folk ble spurt om avgiften som et middel for å redusere personbiltrafikken, svare bare 38 prosent ja i målingen som Infact gjorde for VG.

En måling for Frp utført av det samme byrået noen uker senere, viste et flertall på 52 prosent mot rushtidsavgift. Her var ikke kollektivtrafikk nevnt i spørsmålet.

Det nye med SV-målingen er at det er lagt inn en forutsetning om at det er avgiften selv som skal gå til kollektivtrafikk, uten at staten går inn i forkant med store økonomiske løft.

– Dette viser at folk er positive så lenge de får noe igjen, sier Lysbakken. (©NTB)

Personvernpolicy