Odd sjokkerte på Alfheim

Eliteserien fotball søndag: Tromsø – Odd 2-4, Aalesund – Lyn 3-1, Brann – Sandefjord 1-0, Vålerenga – Start 3-2.

Odd med nytt håp
Sigurd Rushfeldt i duell med Espen Ruud under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Odd Grenland søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Oslo (NTB): Odd klatret opp på kvalifiseringsplass i eliteserien etter en oppvisning i effektiv angrepsfotball. Anført av en opplagt Morten Fevang ble Tromsø slått 4-2 på Alfheim søndag.

Skien-laget sto bokført med kun en borteseier i årets eliteserie, men det var vanskelig å skjønne hvorfor. Odd spilte med stor kløkt bakover på banen, og var giftige fremover da mulighetene bød seg.

De hvitkledde fikk kampen tidlig inn i sitt spor, og allerede før to minutter var spilt hadde Espen Ruud sendt gjestene i ledelse. Stefan Bärlin doblet ledelsen etter fem minutter, for øvrig en nesten tro kopi av Ruuds ledermål – en iskald avslutning i Sead Ramovic’ venstre hjørne. Ved begge scoringene rotet Tromsø-forsvaret det kraftig til for seg.

Tromsø kom seg noe etter Skien-lagets sjokkstart, men nærmere enn Joel Lindperes skudd i stolpen etter elleve minutter kom ikke hjemmelaget.

Odd lå kompakte bakover, og tok godt vare på mulighetene fremover. Etter snaue halvtimen økte Bärlin til 3-0, før Sigurd Rushfeldt ga Tromsø et ørlite håp om poeng rett før hvilen.

Tromsø skapte flere farligheter i innledningen av 2. omgang, men da danske Jacob Sørensen nok en gang utnyttet slurv i Tromsø-forsvaret, gikk rullegardinen ned for Tromsø.

Til tross for nok en redusering, dette var dagen da det meste lyktes for Odd, som hadde sine fremste menn i Morten Fevang og midtstopper André Muri.

For hjemmelaget er det kun en oppofrende Sigurd Rushfeldt som får godkjent.

Resultater Eliteserien menn:
Vålerenga tok et langt steg vekk fra nedrykksstrid med 3-2-seier over Start på nasjonalarenaen.

Jørgen Jalland og Daniel Fredheim Holm sørget for tomålsledelse til pause.

Martin Borre reduserte før Fredheim Holm ordnet 3-1 fra straffemerket. Ny spenning skapte Ole Martin Årst da han reduserte på straffe etter 68 minutter, men VIF holdt unna og tok tre poeng.

Brann trygget tabelltoppen etter 1-0-seier over Sandefjord.

Kristjan Sigurdsson headet inn vinnermålet etter en halvtimes spill på Stadion.

Aalesund fikk et pusterom i bunnstriden da Lyn Oslo ble slått 3-1, mens Odd Grenland spratt opp på kvalifiseringsplass med 4-2-seier på Alfheim.

Joakim Austnes, Jeffrey Aubynn og Amund Skiri scoret for Aalesund, mens Kim Holmen sto for Lyns scoring i jugendbyen.

Sigurd Rushfeldt og Morten Moldskred nettet for Tromsø, men til liten nytte.

Stefan Bärlin (2), Espen Ruud og Jakob Sørensen scoret nemlig for Skien-laget og sørget for ny dramatikk i bunnstriden.

Tromsø – Odd 2-4,

Aalesund – Lyn 3-1

Brann – Sandefjord 1-0

Vålerenga – Start 3-2

Viking - Lillestrøm 1-1