– Iran har 3000 sentrifuger for urananriking

– Iran har 3000 sentrifuger for urananriking
– Iran har 3000 sentrifuger for urananriking

Iran har installert 3.000 sentrifuger for urananriking på et atomanlegg, sier Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teheran (NTB-AFP): Landet skal dermed ha nådd det som har vært sett på som et av delmålene for utviklingen av landets atomprogram.

– De har trodd at resolusjoner vil få Iran til å bøye seg, sa Ahmadinejad søndag og henviste til FN-landenes sanksjoner mot landet.

– Men etter hver resolusjon har Iran tatt et nytt skritt i utviklingen av atomanlegget. Nå har vi installert mer enn 3.000 sentrifuger og hver uke installeres det nye serier, sa presidenten.

Iran advarte søndag også om at samarbeidet med FNs atomenergibyrå står i fare dersom Sikkerhetsrådet innefører et tredje sett med sanksjoner mot landet.

Iran ble i forrige måned enig med det internasjonale atomenergibyrået IAEA om en frist for å besvare en rekke spørsmål om landets atomenergiprogram.

– Vi vil fortsette vårt samarbeid med IAEA, sa Irans utenriksminister Mohammad Ali Husseini søndag.

– Men dersom en ny FN-resolusjon vedtas vil vi vurdere andre muligheter, la han til. IAEA har vært positive til at Iran har sett ut til å være villig til å besvare en rekke spørsmål om atomenergiprogrammet, men USA har uttrykt sterk tvil.

USA anklager Iran for å forsøke å fremstille atomvåpen, mens myndighetene i Iran insisterer på at atomenergiprogrammet kun har som mål å sikre elektrisitetsforsyninger. (©NTB)

Personvernpolicy