Sørkoreanske gisler endelig hjemme

Sørkoreanske gisler endelig hjemme
Sørkoreanske gisler endelig hjemme

Etter seks uker som gisler hos Taliban, kom 19 nedstemte sørkoreanere hjem til Sør-Korea søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
De løslatte sørkoreanske gislene satte lørdag kursen hjemover etter en mellomlanding i Dubai. Her på vei ut fra hotellet i Dubai.(Foto: Reuters/Scanpix)

Seoul (NTB-AFP): De uttrykte sorg for de to kameratene som ble drept, og unnskyldte seg for oppstyret de har vært årsak til.

- Vi beklager overfor folket og regjeringen for alle problemene vi har skapt, og vi takker alle som har hjulpet oss med å få komme trygt hjem. Vi står i gjeld til landet og til folket, sa Yu Kyeong-sik til journalister på flyplassen Incheon.

Alle de andre gislene sto bak Yu med bøyde hoder, mens de holdt bilder av de to som ble drept.

De 19, som ble løslatt i grupper etter at Sør-Korea inngikk en avtale med kidnapperne, kom samlet hjem til Sør-Korea fra Dubai, der de hadde overnattet etter å ha blitt fløyet ut av Afghanistan på et FN-fly.

Med tårer i øynene kondolerte Yu familiene til de to som ble drept mens gisseldramaet pågikk. Noen av de dødes pårørende var også til stede blant de løslatte gislene.

Etter den lille pressekonferansen på flyplassen ble de løslatte gislene kjørt til et sykehus i Seoul for å gjennomgå en sjekk. Der kollapset de i armene til sine pårørende, som jublet da de kom inn i resepsjonsrommet. (©NTB)

Personvernpolicy