Uten spor etter knivstikker i boksershorts

Politiet står uten spor etter mannen tok seg inn i et hus i Sandefjord og knivstakk huseieren i halsen natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjon: Heiko Junge / SCANPIXIllustrasjon: Heiko Junge / SCANPIX

Sandefjord/Oslo (NTB-André Lorentsen og Linus Hauge): Bare flaks gjorde at huseieren berget livet.

– Mannen er ennå ikke pågrepet, og vi har ingen ID på ham. Vi er ganske blanke, sier operasjonsleder Jorunn Heide i Vestfold politidistrikt til NTB klokken 10 søndag formiddag.

Det hadde da gått i underkant av seks timer siden den dramatiske hendelsen på Vesterøya i Sandefjord. Brødkniv Husets eiere, et foreldrepar, satt fortsatt oppe da en mann kun iført boksershorts og en gråblå penskjorte plutselig gikk inn i huset klokken 3.20.

Inngangsdøra hadde de latt stå åpen ettersom de ennå ikke hadde lagt seg.

– Mannen var til å begynne med helt rolig, men da paret i huset tok kontakt med ham ble han sinna. Han fikk tak i en brødkniv på kjøkkenet og det ble et basketak med huseieren som han stakk i halsen, forteller operasjonsleder Petter Aronsen til NTB.

– De to barna i huset lå og sov da dette skjedde, legger han til.

Svært alvorlig
I det voldsomme basketaket fikk huseieren et dypt kutt i halsen. Han ble i all hast kjørt av gårde i ambulanse til Sykehuset Vestfold i Tønsberg.

– Det går heldigvis bra med ham og han er hjemme igjen nå. Men dette var veldig alvorlig. Det var svært nær at dette gikk ordentlig galt, sier operasjonsleder Jorunn Heide.

Knivmannen stakk fra stedet ved å hoppe gjennom en glassrute og var fortsatt på frifot søndag formiddag.

– Det ble mye blod. Han stakk til skogs, men vi leter etter ham. Trolig har han kun på seg boksershorts nå. Han er blond, muskuløs og om lag 1.90 høy, sa operasjonsleder Aronsen litt tidligere søndag morgen.

Fant blod
Politiet mener den blonde og muskuløse inntrengeren må være skadd etter hoppet gjennom glassruten.

– Vi antar at han ble skadd av glasskår. Vi fant blod på utsiden av huset, sier Aronsen. Politiet satte i morgentimene søndag i gang søk med et politihelikopter i jakten inntrengeren. (©NTB)

Personvernpolicy