– Hanekleivskandalen har kostet en halv milliard

– Hanekleivskandalen har kostet en halv milliard
– Hanekleivskandalen har kostet en halv milliard

Utgiftene i forbindelse med skandalen i Hanekleivtunnelen har kostet mer enn en halv milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hanekleivtunnelen
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Holmestrand (NTB): Det viser en beregning som Tønsbergs Blad har foretatt.

Opplysninger fra de næringsdrivende langs E18, politiet, busselskaper, andre transportbedrifter og bomselskapet, danner grunnlaget for beregningene. Totalt beløper omsetnings- og inntektstap, samt utgifter til reparasjoner og ekstraordinære tiltak seg til om lag 545 millioner kroner.

Reparasjon og ettersikring av tunnelene, inkludert utbedring av omkjøringsveier har kostet suverent mest, 345 millioner kroner. Næringslivet i området har tapt 95 millioner kroner, mens bortfallet i bominntekter beløper seg til 100 millioner. Dessuten har økte transportkostnader og økt politiovervåking kostet over 5 millioner kroner, skriver avisen. (©NTB)

Personvernpolicy