Slakter ordførernes virkelighetsoppfatning

Til tross for at mange offentlige bygg stenger funksjonshemmede ute, er fire av fem ordførere fornøyd med fremkommeligheten i egen kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: ScanpixIllustrasjonsfoto: Scanpix

Oslo (NTB): Ordførerne har en totalt feil virkelighetsoppfatning, mener Handikapforbundet.

Ordførerne mener at offentlige bygg og uteområder er utformet slik at funksjonshemmede lett eller ganske lett kan ta seg fram i deres egen kommune, viser en fersk undersøkelse fra Synovate MMI.

Samtidig viser en landsomfattende kartlegging Norges Handikapforbund har gjort av 143 offentlige bygg nå i sommer, at 66 prosent av bygningene stenger funksjonshemmede ute. I MMIs undersøkelse svarer ingen av ordførerne at offentlige bygg og uteområder har meget dårlig tilgjengelighet for funksjonshemmede.

- Dette vitner om en totalt feil virkelighetsoppfatning. I Norge bor omtrent 770.000 personer med funksjonsnedsettelser. Lokalpolitikerne tillater seg å overse at politikken de fører sterkt begrenser muligheten som denne store delen av befolkningen har til å delta innen utdanning, arbeidsliv, sosiale aktiviteter og andre viktige samfunnsområder, sier forbundsleder Eilin Reinaas i Norges Handikapforbund. (©NTB)

Personvernpolicy