Ap-kandidat overgrepstiltalt

En kandidat for Arbeiderpartiet er tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ålesund (NTB):Først etter valget 10. september blir det klart om Ap-kandidaten som kan få en varaplass i kommunestyret i en kommune på Vestlandet, blir frikjent eller dømt. Han er tiltalt for to tilfeller av seksuell omgang med en jente under 16 år, men nekter straffskyld.

Mannen sier til VG at han ikke har informert partiledelsen om hva tiltalen går ut på, men at han har informert ledelsen om at han er tiltalt i en straffesak. Mannen mener tiltalen ikke er problematisk i forhold til å stå på Arbeiderpartiets valgliste.

- Dette er totalt ukjent for meg. Jeg vet ikke om andre i partiet er informert, men da burde de også ha informert meg, sier den lokale partilederen til avisen. Han sier han verken er blitt informert om tiltalen eller hva partikollegen er tiltalt for. Hadde han kjent til saken på et tidligere tidspunkt, ville lokallagslederen frarådet kandidaten å stille til valg.

Fylkespartisekretæren mener på den annen side at det ikke er noen grunn til å gjøre noe stort nummer ut av saken.

- Det er selvfølgelig en kjedelig sak, men det dreier seg om en tiltale og ikke en dom. Alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Det er ingen ting i veien for at straffedømte også i sedelighetssaker kan sitte i et kommunestyre, sier fylkespartisekretæren til VG. (©NTB)

Personvernpolicy