Bhatti tiltalt for terrorplan

Arfan Bhatti ble fredag tiltalt for å ha planlagt terrorangrep mot to ambassader i Oslo og for å ha skutt mot den jødiske synagogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det bekrefter Bhattis advokat John Christian Elden overfor NTB fredag ettermiddag.

Bhatti er tiltalt for å ha planlagt terrorangrep mot den israelske og den amerikanske ambassaden. 29-åringen er også siktet for flere drapsforsøk og for å ha skutt mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Samtidig er flere av de andre siktelsespostene mot Bhatti henlagt, blant annet skytingen mot huset til journalist Nina Johnsrud og en skyteepisode i Askim.

- Min klient er fornøyd med at flere av siktelsene er henlagt. Når det gjelder skuddene mot synagogen, mener jeg det ikke er bevismessig dekning for å knytte ham til dem. Jeg er også overrasket over at det er tatt ut tiltale som følge av en samtale i det private rom, sier Elden til NTB.

Han henviser til at deler av tiltalen bygger på at Bhatti ved ett tilfelle skal ha uttalt at han ville sprenge den amerikanske ambassaden i luften, da han passerte ambassaden i sin egen bil. 29-åringen ble da avlyttet av politiet.

Elden sier at han også er overrasket over at statsadvokaten har tatt ut tiltale uten å forelegge saken for Riksadvokaten.

- Det burde vært gjort etter påtaleinstruksen, sier Elden til NTB.

Personvernpolicy