Dianas sønner hedrer sin mor med 500 gjester

Dianas sønner hedrer sin mor med 500 gjester
Dianas sønner hedrer sin mor med 500 gjester

Sammen med 500 høyt profilerte gjester vil prinsene William og Harry hedre sin mor prinsesse Diana i en minnegudstjeneste i London fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Ei lita jente legger ned blomster foran Kensington Palace til minne om prinsesse Diana som døde brått for ti år siden. Britene minnes Diana med en rekke markeringer og seremonier i London fredag. (Foto: Reuters / Kieran Doherty / SCANPIX)

London (NTB-AFP): Også prins Charles og hans mor dronning Elizabeth II kommer til å være til stede under gudstjenesten som finner sted ti år etter at prinsessen omkom i en bilulykke i Paris.

Prins Charles nåværende kone, Camilla, kommer imidlertid ikke fordi hun etter eget utsagn ikke ønsker å ta oppmerksomheten bort fra markeringens hensikt. Ifølge avisen Evening Standard vil hun holde seg unna London fredag.

Heller ikke Mohamed Al Fayed, faren til Dianas kjæreste Dodi Fayed, som omkom sammen med Diana, er blant gjestene, men en av døtrene hans er invitert. I stedet vil den kjente forretningsmannen markere begivenheten med to minutters stillhet i sitt varehus Harrod's klokka 12, én time før gudstjenesten finner sted.

Al Fayed har hardnakket hevdet at ulykken var et komplott iverksatt av det britiske kongehuset for å hindre at prinsessen giftet seg med en muslim.

William og Harry, som nå begge er offiserer i den britiske hæren, skal lese spesielt utvalgte tekster under gudstjenesten. Blant gjestene er statsminister Gordon Brown, hans forgjenger Tony Blair, som etter Dianas død beskrev henne som «folkets prinsesse», samt popstjernen Elton John, som sang «Candle in the Wind» i Dianas begravelse. (©NTB)

Personvernpolicy