18.000 fortsatt savnet etter krigene i Jugoslavia

18.000 fortsatt savnet etter krigene i Jugoslavia
18.000 fortsatt savnet etter krigene i Jugoslavia

Nesten 18.000 mennesker er fortsatt savnet etter krigene i det tidligere Jugoslavia på 1990-tallet, ifølge tall fra Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Savner

– Helt siden konflikten i det tidligere Jugoslavia startet, har ICRC forsøkt å hjelpe de pårørende til savnede personer, og å finne svar på hva som har skjedd med deres kjære, sier Paul Henri Arni, leder for Røde Kors i Beograd.

Foto: Scanpix

Beograd (NTB-AP): De fleste av de 17.882 menneskene som det ennå ikke er gjort rede for, forsvant under krigen i Bosnia fra 1992 til 1995. 2.386 personer forsvant under krigen i Kroatia fra 1991 til 1995, mens 2.047 personer forsvant under krigen i Kosovo fra 1998 til 1999, opplyser Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) i en kunngjøring torsdag.

– Helt siden konflikten i det tidligere Jugoslavia startet, har ICRC forsøkt å hjelpe de pårørende til savnede personer, og å finne svar på hva som har skjedd med deres kjære, sier Paul Henri Arni, leder for Røde Kors i Beograd.

– De aller fleste av de savnede personene antas å være ofre for massehenrettelser begravet i umerkede massegraver. Noen kan også ha blitt tatt til fange og blitt bortført, mens andre kan ha blitt arrestert og deretter ha dødd i varetekt. Andre igjen kan være barn som har kommet bort fra sine foreldre, eller sivile som flyktet fra krigen eller soldater som er drept i kamper men ikke identifisert etterpå, heter det i rapporten fra ICRC. (©NTB)

Personvernpolicy