- Virginia Tech-ledelsen reagerte for sent

- Virginia Tech-ledelsen reagerte for sent
- Virginia Tech-ledelsen reagerte for sent

Mange liv kunne blitt spart dersom ledelsen ved Virginia Tech hadde reagert raskere da en student gikk amok med skytevåpen på universitetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Ballonger slippes opp i luften i en minneseremoni ved Virginia Tech.

Et granskningsutvalg har kommet fram til at mange liv kunne blitt spart dersom ledelsen ved Virginia Tech hadde reagert raskere da en student gikk amok med skytevåpen på universitetet.

Richmond (NTB-AP): Det er konklusjonen i en rapport som et granskningsutvalg la fram torsdag. 32 mennesker ble drept da studenten Cho Seung-hui gikk amok med flere skytevåpen på universitetet i april. Cho tok deretter sitt eget liv.

- Ledelsen ved Virginia Tech kunne ha reddet flere liv dersom de på et tidligere tidspunkt hadde advart studenter og ansatte om hva som holdt på å skje, heter det i rapporten.

Granskningsutvalget konstaterer at selv om Cho tidligere hadde vist klare tegn på å være mentalt ustabil, lot universitetet være å gripe inn.

Tragedien på Virginia Tech er den verste skolemassakren i amerikansk historie.

Det uavhengige granskningsutvalget, som ble utnevnt av Virginias guvernør Tim Kaine, mener at ledelsen burde ha sendt ut en advarsel over callinganlegget, og at undervisningen burde blitt avlyst etter at Cho hadde drept sine to første ofre på et av studenthjemmene inne på universitetsområdet. (©NTB)

Personvernpolicy