Ullevål: Ambulansen feilvurderte Alis tilstand

Ullevål universitetssykehus legger seg flat for kritikken fra Helsetilsynet. Sykehuset innrømmer at ambulansepersonellet feilvurderte tilstanden til hardt skadde Ali Farah i Sofienbergparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ambulansepersonellet skulle aldri ha forlatt stedet uten pasienten, sa sykehusdirektør Tove Strand ved Ullevål universitetssykehus på en pressekonferanse onsdag.

Sykehusdirektøren understreket at måten Ali Farah ble behandlet på i Sofienbergparken ikke er i samsvar med forsvarlig og omsorgsfull virksomhet.

Sykehuset venter nå på den endelige konklusjonen fra Statens helsetilsyn og på politiets etterforskning av saken. Sykehuset avventer også konklusjonen fra Diskriminerings- og likestillingsombudet før det tas stilling til hva som skal skje med de to ambulansefolkene og personen på AMK (akuttmedisinsk kommunikasjonssentral) som er tatt ut av tjeneste.

– Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd og tenker på pasienten og hans familie, sa Strand.

Sykehusdirektøren gjentok at Ullevål universitetssykehus gikk for tidlig og for bastant ut da de på en pressekonferanse 8. august slo fast at rutinene var blitt fulgt og samtidig avviste anklagene om rasistiske holdninger i saken.

Personvernpolicy