I rute med nytt U2-album

I rute med nytt U2-album
I rute med nytt U2-album

Daniel Lanois avslører at arbeidet med den neste U2-platen er i rute og at alt går velig bra. Albumet forventes utgitt til neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjerneprodusentene og samarbeidspartnere over flere tiår, Brian Eno og Daniel Lanois, påbegynte arbeidet med U2s neste plate tidlig i sommer. Nå begynner resultatene å ta form, melder Rolling Stone Magazine.

Godt i gang med neste album.Godt i gang med neste album.

- Vi ble invitert med for å skrive albumet denne gangen, sier Daniel Lanois i en kommentar til det amerikanske magasinet.

Det er langt fra første gang Lanois jobber med U2, som har produsert noen av bandets største suksesser tidligere. Både på «The Unforgettable Fire» (1984), «The Joshua Tree» (1987) og «Achtung Baby» (1991) var det nettopp Lanois som satt i produsentstolen.

- Ved tre anledninger har jeg bearbeidet og skrevet på det nye materialet sammen med medprodusent Brian Eno og U2 selv, sier han videre. - Det går veldig bra og vi skal ha neste møte i november. Platen lager på en måte seg selv, mener han.

Vil vise arbeidet i dokumentar
Arbeidet med albumet, som blir U2s tolvte studioalbum og oppfølger til «How To Dismantle An Atomic Bomb» fra 2004, har funnet sted i Marokko og i Frankrike. Lanois har selv tatt initiativ for å få med noen opptak fra Marokko-seksjonene i sin kommende dokumentarfilm Here Is What Is.

- Det føltes riktig der og da, men jeg hadde ingen intensjon om å dra nytte av gutta i bandet. De er jo så ålreite med meg, hevder han. - De kom til meg og sa "Lanois; du har planer om å vise opptak av oss under innspillingen av plata som vi ikke en gang har gitt ut ennå? Kom igjen!". Jeg svarte, "Vær så snill 'a! Vi skal jo ikke gi bort noe av dette og dessuten har vi jo en felles 25 år lang historie sammen nå... Gi meg en kjeks!", ler han.

Om hvordan det hele endte avslører ikke Rolling Stone, men det kommende albumet fra U2 antas å være i butikken til neste år. Tittel er foreløpig ikke bestemt.

Personvernpolicy