Bo Diddley innlagt med hjerteinfarkt

Bo Diddley innlagt med hjerteinfarkt
Bo Diddley innlagt med hjerteinfarkt

Den 78 år gamle rock-pioneren Bo Diddley følte seg dårlig under en rutinekontroll hos legen i går og fikk hjerteinfarkt mens han var på legesenteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en ordinær rutinekontroll på North Florida Regional Medical Center at den aldrende rockeren fikk hjerteinfarkt. Han ble umiddelbart flyttet til intensivavdelingen. Ifølge en talsperson fra musikerens management skal tilstanden nå være stabil, melder nyhetsbyrået Reuters.

Bo Diddley fikk straksbehandling av kirurgene på senteret som ga ham behandling for at blodet skulle strømme til hjertet hans på normalt vis.

Syk etter slag
Diddleys helse har vært skrantende de siste månedene etter at han fikk slag i mai. Etter dette har han hatt problemer med å snakke, og på grunn av komplikasjoner relatert til diabetes har han måttet amputere flere tær.

Bo Diddley, som egentlig heter Elias Bates, er ansett som en pioner med sitt rytmegitarspill, og har inspirert en rekke artister og band opp gjennom årene. Blant annet trekker to av verdens største band av i dag, Rolling Stones og U2, begge frem Diddley som en av sine store inspirasjonskilder.

Kjent for sitt særegne riff
Diddley skapte et distinkt afrikansk-inspirert riff som siden er flittig benyttet av andre artister. Hans unike stil har blitt en bærende signatur i rockens utvikling gjennom de siste tiårene.

Diddleys har også produsert sine egne gitarer. De er unike i form, og gjerne konstruert som rektangulære «sigaresker». Han laget sitt første eksemplar allerede i 1945.

Personvernpolicy