Løslatt etter overfallet på Ali

Løslatt etter overfallet på Ali
Løslatt etter overfallet på Ali

23-åringen som er siktet for å ha slått ned Ali Haji Mohamed Farah i Sofienbergparken, kan nå gå tilbake på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kohinoor Nordberg
har grått mange tårer for sin mann Ali, som ble utsatt for vold og ble etterlatt av ambulansen i Sofienbergparken. Nå er gjerningsmannen løslatt. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .

Oslo (NTB-Jofrid Egeland): Tirsdag slapp Borgarting lagmannsrett ham ut fra fengsel.

Oslo tingrett har tidligere kommet fram til samme avgjørelse, men denne kjennelsen ble påkjært til lagmannsretten. Påtalemyndigheten krevde at den 23 år gamle mannen fra Ghana måtte fengsles fordi den mente det var fare for at han ville oppsøke Farah på sykehuset og påvirke ham til å forandre forklaring. 23-åringen har innrømmet at han slo ned Farah i Sofienbergparken.

Føler seg støtt

– Borgarting lagmannsrett mener at det ikke er fare for bevisforspillelse i saken. Alle medlemmene av lagmannsretten var også enige i at en løslatelse ikke vil støte allmennhetens rettsfølelse, sier siktedes forsvarer Julie Conradi-Larsen til NTB.

Abid Raja, bistandsadvokaten til Ali Haji Mohamed Farah, sier til VG Nett at familien føler seg støtt av at siktede løslates.

– Jeg tror at allmennheten også føler seg støtt av at han går fri etter så kort tid, sier Raja.

Blomster

– Jeg har ikke drøftet dette punktet med min klient, men han har tidligere understreket at han er veldig lei seg for det som skjedde i Sofienbergparken, sier Conradi-Larsen.

– Den siktede 23-åringen har sagt at han ønsket å reise til Ullevål universitetssykehus for å overrekke blomster til skadede Farah. Er det fortsatt aktuelt for ham?

– Dette er vel mer et uttrykk for at han er lei seg. Slik situasjonen er nå, kommer han ikke til å ta kontakt med Ali med mindre Ali selv ønsker det, sier Conradi-Larsen.

Overfallet på Ali i Sofienbergparken har fått stor oppmerksomhet fordi ambulansepersonell ikke tok ham med, til tross for at han var hardt skadd.(©NTB)

Personvernpolicy