Alle sørkoreanske gisler settes fri

Alle sørkoreanske gisler settes fri
Alle sørkoreanske gisler settes fri

Den islamistiske Taliban-bevegelsen i Afghanistan setter fri alle de gjenværende sørkoreanske gislene mot symbolske innrømmelser fra Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gislene løslatt

Familiemedlemmer av de sørkoreanske gislene som i over en måned har sittet fanget i Afghanistan, fikk tirsdag nyheten om at krisen er løst. Foto: REUTERS/Jeon Doo-hyun/Pool/SCANPIX

Kabul/Seoul (NTB-Reuters-AP): Sør-Koreas presidentpalass Det blå hus bekreftet andre meldinger med tilsvarende innhold tirsdag. Bekreftelsen kom etter at forhandlingene mellom Taliban og sørkoreanske myndigheter var blitt gjenopptatt etter 14 dagers opphold.

Forhandlingspausen oppsto etter at Sør-Korea erklærte seg ute av stand til å innfri Talibans hovedkrav om løslatelse av fengslede Taliban-tilhengere i den afghanske regjeringens fengsler, de fleste av dem kvinner.

- Taliban har gått med på å løslate dem mot at alle sørkoreanske soldater trekkes ut av Afghanistan innen nyttår, og at Sør-Korea forbyr kristne grupper å misjonere i Afghanistan, sa Cheon Hon-sun, talsmann for det sørkoreanske presidentkontoret.

En av Talibans forhandlere bekrefter meldingen fra Sør-Korea overfor nyhetsbyrået Reuters.

- Sør-Korea har sagt seg enig i flere krav fra Taliban som ledd i forhandlingsløsningen, sier Qari Mohammad Bashir. (©NTB)

Relaterte saker:

Taliban vil løslate sørkoreanske gisler

Personvernpolicy