Dungs svigerfar forklarte seg

Dungs svigerfar forklarte seg
Dungs svigerfar forklarte seg

Den 62 år gamle svigerfaren til savnede Dung Tran Larsen (22) lot seg tirsdag avhøre av politiet for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruker miniubåt
Marinens spesialfartøy KNM «Tyr» lette etter den savnede Dung Tran Larsen med miniubåt under Askøybroen tirsdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Bergen (NTB-Kjell Sletta): – Han sitter i avhør, opplyste politibetjent Kjersti Opdahl på en presseorientering tirsdag ettermiddag.

Svigerfaren er den eneste av familiemedlemmene som har nektet å forklare seg etter at han og familien ble pågrepet torsdag i forrige uke. De tre andre har tidligere vært i avhør, men politiet har ikke fortalt hva de har sagt.

Svigerfaren gikk til avhør samtidig som Gulating lagmannsrett behandlet politiets begjæring om at han fortsatt må sitte fengslet. Bergen tingrett kom søndag til at det ikke er «skjellig grunn» til mistanke mot mannen, og ville løslate ham. Politiet påkjærte kjennelsen, og mannen har derfor sittet fengslet i påvente av lagmannsrettens behandling.

Likhundene fant ingenting

Politibetjent Opdahl, som er etterforskningsleder i saken, opplyste også at de svenske likhundene som søkte etter savnede Dung Tran Larsen (22) i forrige uke, ikke fant noe.

Det har tidligere blitt skrevet at hundene markerte, men dette avviser nå etterforskningsleder i saken. Hun ville ikke si noe om hvor hundene søkte, men det er kjent at de gjennomsøkte familiens hjem og biler og søkte på en avfallsplass der Dungs mann pleier å tømme containere.

Opdahl sier likevel at det kan bli aktuelt å hente tilbake likhundene, men politiet har foreløpig ikke konkrete planer om det.

Søkte under bru

Tirsdag startet fartøyet KNM «Tyr» søk etter den savnede kvinnen under brua som går til Askøy.

Marinefartøyet har spesialutstyr for undervannssøk, og «Tyr» er brukt til søk etter savnede flere ganger tidligere.

Den savnede kvinnen skal ha blitt observert ikke langt fra brua den 23. juni, den siste dagen politiet har sikre opplysninger om at hun var i live. Ektemannen, som er fengslet og siktet for drap på Dung, har lansert teorien om at hun kan ha tatt livet av seg ved å hoppe fra brua.

Spesialfartøyet og dykkere skal lete i to dager. Også i helgen ble det lett på stedet av dykkere.

Løslatelse?

Tirsdag klokken 12 leverte politiet og advokatene til Dungs familie sine prosesskriv til Gulating lagmannsrett i forbindelse med behandlingen av fengslingskjennelsene som Bergen tingrett avsa søndag.

Politiet har påkjært tingrettens løslatelse av broren (34) og faren (62) til Dungs ektemann. Broren er løslatt, mens tingretten bestemte at faren måtte sitte fengslet til saken er behandlet i lagmannsretten.

Advokatene til moren (59) og ektemannen (32) har påkjært fengslingen av sine klienter.

I Gulating lagmannsrett får NTB opplyst at avgjørelsen ikke kommer tirsdag. (©NTB)

Relaterte saker:

- Passet barn for å skjule drapet

Personvernpolicy