Solskjær skaper hodebry

Solskjær skaper hodebry
Solskjær skaper hodebry

Over hele verden er Solskjær-fans lei seg for beskjeden om at nordmannen i dag velger å legge opp. Men den som gråter kanskje aller mest er Sir Alex Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferdig på banen

Ifølge Sky Sports legger Ole Gunnar Solskjær i dag opp som fotballspiller. Det betyr at United-manager Alex Ferguson nå ut å handle nye spisser til til klubben.

Foto: Scanpix

Alle som har fulgt norsk og engelsk fotball de siste 10-15 årene vet hvilke prestasjoner Ole Gunnar Solskjær har utrettet på banen. Nordmannen, som er elsket av alle United-fans verden over, har gitt manager, Sir Alex Ferguson, en rekke uforglemmelige øyeblikk.

Men nå har han satt sjefen i en svært vanskelig posisjon.

Kun Tevez er fit

Med Solskjærs farvel til fotballen må nå Alex Ferguson intensivere jakten på nye spisser til klubben ettersom klubben per dags dato kun har argentinske Carlos Tevez som skadefri spiss i United-troppen.

Verken Wayne Rooney eller Luis Saha, som er de to andre spissene Ferguson rår over med bred erfaring med spill i Premier League, er klare for spill på Uniteds førstelag.

Rooney skadet seg i serieåpningen mot Reading og er ventet tilbake i oktober-november.

Saha, som kanskje skulle spille sist søndag mot Tottenham, er muligens tilbake mot Sunderland kommende serierunde. Men hans konstante kneproblemer bekymrer Ferguson, ifølge BBC.

Og for å forverre nattesøvnen til Ferguson ytterligere:

Nyinnkjøpte Tevez drar neste måned med det argentinske landslaget for å møte Australia i en vennskapskamp. Dersom han skader seg i den kampen står United igjen med et problem som kan gjøre det vanskelig å henge med i gullkampen i Premier League.

På shopping

Det betyr at Ferguson nå handle nye spillere, og det fort.

Og mest sannsynlig må skotten grave ekstra dypt i lommeboka, for å få tak i spillere som «garanterer» mål for de røde djevlene.

Ryktene i England har det til at det er Boltons Nicolas Anelka og Tottenhams Dimitar Berbatov som står øverst på Fergusons liste.

Og det er ikke utenkelig at United kanskje må betale ekstra mye nå for den spilleren, eller de spillerne, Ferguson velger å sette inn støtet mot.

Alle vet hvilken situasjon United befinner seg i og vil kanskje dra ekstra nytte av nettopp det.

Hvilken spiller mener du United bør kjøpe dersom klubben skal klare å henge med i toppen av Premier League?