– Passet barn for å skjule drap

Mistenker at svigermoren passet Dung Tran Larsens barn i to uker etter at hun ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Politiet tror at den drapssiktede svigermoren (59) passet Dung Tran Larsens barn i nesten to uker etter at den vietnamesiske kvinnen ble drept, skriver Bergens Tidende.

Dung bodde i samme hus som sin mann, hans bror og sine svigerforeldre, og familien har gitt ulike forklaringer om når de sist så den vietnamesiske kvinnen i live.

Dungs ektemann og hans mor hevder begge at de så henne i live etter 23. juni.

Etter det Bergens Tidende erfarer er det hovedårsaken til at tingretten i helgen slo fast at det er skjellig grunn til å mistenke dem for drap.

23. juni er en sentral dato for politiet fordi Dungs mobiltelefon ikke har vært brukt siden.

Ektemannen fastholder at Dung ble borte den 13. juli mens han sov. Dungs svigerfar og svoger skal ha forklart at de ikke har sett Dung etter den 23. juni.

Svigermor sykmeldt

I samme tidsrom skal svigermoren ha sykmeldt seg. Begrunnelsen var at hun måtte ta seg av sin 62 år gamle mann, som skal ha hatt dårlig helse, men politiet tviler på at dette var den reelle årsaken til sykmeldingen.


De tror svigermor måtte være hjemme for å passe Dungs to barn mens barnefaren var på jobb.


På denne måten mener politiet at svigermoren skal ha bidratt til å holde det skjult at Dung Tran Larsen var forsvunnet eller drept.


Kjølig forhold

Ifølge VG skal Dung Tran Larsen skal ha hatt et anstrengt forhold til svigermoren helt siden hun kom til Norge for snart tre år siden.


Politiet undersøker nå om konflikten og kulturkollisjon mellom de to kvinnene kan ha vært motiv for drap. Den 59 år gamle svigermoren beskrives av flere familiemedlemmer som den ubestridte sjefen i familien.


– Hun bestemmer alt. Blant annet at nesten ingen i familien til Dung ble invitert i barnedåper og andre familiesammenkomster. Det var tydelig at hun ikke likte oss, sier et nært familiemedlem til VG. (©NTB)

Personvernpolicy