Tettere i toppen

Brann tok tilbake tabelltoppen da Armann Björnsson berget 1-1 mot Start rett før slutt. Poengdeling hjalp lite for sørlendingene i bunnstriden.

Start – Brann 1-1 (1-0)

11.025 tilskuere

Mål: 1-0 Kristofer Hæstad (27), 1-1 Armann Björnsson (87).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Lars Martin Engedal, Start, Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, Martin Andresen, Brann.

For sjuende gang denne sesongen måtte sørlendingene dele poengene. Start er det laget i eliteserien som har spilt nest flest uavgjorte kamper. 14 poeng er forsvunnet ut i intet. Bare Fredrikstad har flere uavgjorte.

Sølvlaget fra 2005 klatret to plasser, men ligger likevel nesten like håpløst til på kvalifiseringsplass. Kun ett poeng skiller ned til bunnlagene Odd Grenland og Sandefjord (spiller mandag).

For Brann tetnet gullkampen til ytterligere. Mens gullrival Lillestrøm feiret storseier 7-0 mot Aalesund tidligere søndag kveld og «lånte» tabelltoppen et par timer, måtte bergenslaget slite hardt for det ene poenget mot Start.

En liten halvtime var spilt i Kristiansand da Kristofer Hæstad ga hjemmelaget håp om å ta et steg nærmere sikker grunn. Landslagsspilleren ordnet Starts toppseriemål nummer 1000 da han sendte de gule i ledelsen. Midtbanemotorens skudd gikk så vidt innom Kristjan Örn Sigurdsson i Brann-forsvaret og ble utakbart for Håkon Opdal.

Tre minutter

Etter scoringen åpnet kampen seg, og gultrøyene var nær ved å doble ledelsen da Ole Martin Årst lurte seg inn i 16-meterfeltet på en corner 40 minutter ut i kampen. Start-spissen serverte ballen ut til Lars Martin Engedal, som satte ballen rett på Håkon Opdal i Brann-buret.

På overtid i første omgang viste også Kenneth Høie seg fram da han presterte en fantomredning på et skudd fra Sigurdsson.

Brann presset på mot slutten, og hjemmelaget kjempet febrilsk for å holde målet rent.

Det holdt nesten.

Tre minutter før full tid ble Armann Björnsson spilt lekkert gjennom. Islendingen tok ned ballen og satte ballen i mål via foten til Start-keeper Høie.

Spilt lørdag: Rosenborg – Vålerenga 2-0 (1-0).

Spilles mandag: Sandefjord – Stabæk