Dungs ektemann fengslet for fire uker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen tingrett mener politiet har grunn til å mistenke Dung Tran Larsens ektemann (32) og svigermor (59) for drap. De ble fengslet i henholdsvis fire og to uker da kjennelsen falt søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten ville løslate svigerfaren (62) og svogeren (34). Aktor Sidsel Isachsen påkjærte løslatelsene, og retten ga oppsettende virkning for faren. Han blir sittende til saken kommer opp i lagmannsretten. Derimot ville ikke retten gi oppsettende virkning for svogeren. Han ble løslatt etter at kjennelsen falt ved 13.30-tiden søndag.

Alle fire er siktet for forsettlig drap på den 22 år gamle vietnamesiskfødte kvinnen, subsidiært frihetsberøvelse.

Tar det tungt

– Ektemannen tar det veldig tungt og forstår ikke hvordan han er kommet opp i dette, sa advokat Mikkel Mundal da han ble spurt om hvordan den 32 år gamle mannen reagerer på fire ukers fengsel. Mundal og de øvrige forsvarerne er pålagt munnkurv, og ingen av dem kunne gi kommentarer til grunnlaget for rettens avgjørelse søndag.

Også den 59 år gamle svigermoren som ble fengslet for to uker tok kjennelsen tungt, ifølge hennes advokat, Stein Erik Ottesen. Samtidig var hun glad for at retten ville løslate hennes mann og den andre sønnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når retten valgte å fengsle moren for to uker i stedet for fire som politiet ba om er det et signal om at dette ikke er noen enkel sak, sa advokat Ottesen.

Forsvarerne påkjærer fengslingene av ektemann og svigermor.

Glad for løslatelse

Advokat Bjarte Madsen var fornøyd med at hans klient, den 34 år gamle svogeren til Dung Tran Larsen, ikke ble fengslet. Da rettsmøtet var over og mannen skulle løslates, ba han om at pressen lot ham være i fred den nærmeste tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er selvsagt glad for løslatelsen, men han er lei for at de andre blir sittende. Han vil ikke gi noen kommentar nå, sa Madsen. Han sa at løslatelsen ikke var overraskende på bakgrunn av det materialet politiet hadde lagt fram.

Lang sak

Fengslingssaken mot de fire startet lørdag morgen og varte i elleve timer. Den ble ført for lukkede dører og politiet forsøke å legge lokk på all informasjon om hva som kom fram under forklaringene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da ektemannens forsvarer, Mikkel Mundal, begynte å referere noe av det hans klient hadde forklart, ble dette raskt stoppet av politiadvokat Isachsen og Mundal fikk refs av dommeren.

Kjennelsen var klar ved 13-tiden søndag. Den ble lest opp for lukkede dører og er ikke offentlig.

Nye momenter

Søndag ble det iverksatt søk etter den savnede Dung Tran Larsen under Askøy-broen. Ektemannen har tidligere sagt at en mulighet kan være at hun har tatt livet av seg ved å hoppe fra brua.

Gjennom avisene kommer det stadig nye opplysninger som kan bidra til å forklare hvorfor politiet i Bergen tror kvinnen er drept.

Bergens Tidende skriver at bakgrunnen kan være at kvinnen ville skille seg etter tre år i Norge. Etter tre år kan kvinner som kommer til Norge få opphold hvis de skiller seg fra sin ektemann, dermed forsvinner mannens makt over henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dung Tran Larsen kom til Norge 23. juni 2004. Nøyaktig tre år seinere, 23. juni 2007, slutter alle offisielle spor etter den vietnamesiske kvinnen. 6. september i år ville ekteskapet ha vart i tre år.

Ifølge VG har Dung Tran Larsens 24 år gamle svigerinne fått politibeskyttelse etter at hun forklarte seg i saken tirsdag i forrige uke.

Hun skal mest sannsynlig ha gitt opplysninger som knytter svigerfamilien til forsvinningen. 24-åringens mann er storebroren til Tran Larsens ektemann, og har status som vitne i saken. (©NTB)