Tror flere branner i Hellas er påsatt

Tror flere branner i Hellas er påsatt
Tror flere branner i Hellas er påsatt

En 65 år gammel mann og to ungdom er pågrepet mistenkt for ildspåsettelse i Hellas. Statsministeren tror ikke det store antallet skogbranner kan være tilfeldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 49 personer har omkommet i de voldsomme skogbrannene i Hellas. Sykehus fylles av pasienter som behandles for brannsår og pustevansker. Flammene har slukt hele landsbyer og mange hundre er evakuert.

Et titall nye branner brøt ut lørdag og pyromane mistenkes for å ha stått bak enkelte av dem.

En 65 år gammel mann er pågrepet mistenkt for å ha startet en brann i Areopolis sør i Peloponnes, som kostet seks personer livet.

I tillegg skal to ungdommer ha blitt pågrepet mistenkt for ildspåsettelse i Kavala i nord, sier talsmann for brannvesenet, Nikos Diamandis. Også foreldrene til ungdommene vil bli tiltalt.

– At så mange branner bryter ut i så mange deler av landet på samme tid kan ikke være tilfeldig, sa statsminister Costas Karamanlis lørdag.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å finne dem som er ansvarlig og straffe dem.

Han erklærte lørdag unntakstilstand i hele Hellas. Håpet var å kanalisere så mye hjelp som mulig til de brannherjede områdene.

Et norsk helikopter flyr søndag formiddag fra Trondheim Lufthavn Værnes til Hellas for å delta i slokkingen av skogbrannene som herjer landet.

I alt 12 land sender forsterkninger til det greske brannvesenet, som kjemper mot flammene på mer enn 80 fronter.

– Brannene er voldsomme. De kan ikke bli slukket ved hjelp av bakkemannskap. Vi ber om hjelp og om at det blir sendt fly, sier Panagiotis Platanias, viseguvernør i provinsen Ileia. (©NTB)

Personvernpolicy