- Det finnes hjelp å få for voldsofre

- Det finnes hjelp å få for voldsofre
- Det finnes hjelp å få for voldsofre

- Mange kriminalitetsofre i Norge gir uttrykk for at de blir overlatt til seg selv. Men det finnes hjelp å få, sier direktør for Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre
Rådgivningskontorene er et gratis tilbud til personer som har vært utsatt for kriminalitet. Tilbudet er åpent for alle, enten forholdet er politianmeldt eller ikke. Målet er å gi lett tilgjengelig hjelp til ofre for kriminalitet, og på denne måten bidra til økt støtte og sterkere vern for disse.

Første halvår 2007 gav Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre bistand til 800 brukere, og hadde nesten 1450 konsultasjoner. De fleste kriminalitetsofre ønsket bistand i forbindelse med voldsoffererstatning og vitnestøtte.

Kontoret for voldsoffererstatning mottok første halvår 2007 1473 søknader om voldsoffererstatning. I samme periode ble det truffet 1523 vedtak om erstatning, og utbetalt samlet voldsoffererstatning med kr 63 022 360.

I går skrev ABC Nyheter om at trikkeofrene ikke har fått noen tilbud om oppfølging eller krisehjelp etter at en norsk-somalier gikk amok på bytrikken i Oslo for tre år siden.

- Du blir lappa sammen til du står på egne bein. Etter det er hjelpen over, uttalte Turid Thoresen, ett av ofrene, til ABC Nyheter.

– Dette er noe som angår mange kriminalitetsofre i Norge, sier direktør for Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre, Remi Strand.

 - Det finnes hjelp å få for kriminalitetsofre. Det sier direktør ved Rådgivningskontoret for kriminalitetsofre, Remi Strand. - Det finnes hjelp å få for kriminalitetsofre. Det sier direktør ved Rådgivningskontoret for kriminalitetsofre, Remi Strand.

Strand sier til ABC Nyheter at mange har gitt uttrykk for at det er vanskelig å manøvrere i samfunnets tilbud til kriminalitetsofre. I tillegg er det gjerne slik at selv om gjerningsmannen blir dømt til å betale erstatning til kriminalitetsofre, kan det i beste fall ta år før offeret ser pengene dersom gjerningsmannen ikke kan betale.

– Vår organisasjon har et tilbud til kriminalitetsofre som har problemer med å manøvrere i de mange statlige og kommunale hjelpe- og behandlingstilbudene, sier Remi Strand.

Han oppfordrer Turid Thoresen, og andre som har blitt rammet, til å ta kontakt med Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre som er et lavterskeltilbud og gratis å bruke for kriminalitetsofre.

– Her vil gi hjelp og støtte til å finne frem til bistandsadvokater, orientere om fri rettshjelp, og kunne fortelle hvordan det vil være for deg å bli avhørt av politiet under etterforskningen av straffesaken mot gjerningsmannen, forteller Strand.

Kontorene, som det finnes tolv av i landet, tilbyr også hjelp til å fylle utsøknad om voldsoffererstatning.

– I visse tilfeller kan kriminalitetsofre også få forskudd på voldsoffererstatning før straffesaken mot gjerningsmannen er endelig avgjort. Det betyr at kriminalitetsofre kan få pengene sine selv om gjerningsmannen ikke kan betale, sier Strand.

Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre kan nås på hverdagene på telefon 815 20 077.

www.kriminalitetsofre.nowww.voldsoffererstatning.no

Personvernpolicy