Barnedrap ryster britene

Barnedrap ryster britene
Barnedrap ryster britene

Britene er sjokkert over drapet på en elleve år gammel gutt i Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP-Reuters): To tenåringsgutter er pågrepet for drapet, som har sendt våpenbruk blant ungdom til topps på den politiske dagsorden. Torsdag ettermiddag ble Storbritannia rystet av nok et skytedrama der to menn ble alvorlig såret.

Den elleve år gamle Rhys Jones var på vei hjem fra fotballtrening da han ble skutt i nakken på en parkeringsplass utenfor en pub i Liverpool onsdag kveld. Han ble brakt til sykehus med alvorlige skuddskader og døde senere på sykehus.

Politiet i Merseyside opplyser at en 14-åring og en 18-åring er pågrepet, og de satt i avhør hele torsdag.

Ifølge et øyenvitne ble det avfyrt tre skudd fra rundt 30 meters hold, og ett av dem traff 11-åringen. En ung person med hette over hodet som kom syklende forbi, avfyrte skuddene, ifølge britiske medier.

Statsminister Gordon Brown fordømmer drapet og kaller det «en avskyelig forbrytelse». Etter at han tok over statsministertaburetten fra Tony Blair for to måneder siden, har Brown signalisert at kampen mot kriminalitet fortsatt er høyt prioritert.

På få måneder har britene opplevd en rekke rystende saker der ungdom er blitt drept. De fleste av drapene har skjedd i belastede bydeler i storbyene. (©NTB)

---
Bildemontasje: ABC Nyheter / Scanpix.

Personvernpolicy