Meny

– Mindre tvang i psykiatrien

Det brukes mindre tvang i psykiatrien enn det statistikken kan tyde på.
Oslo (NTB): Det viser en ny undersøkelse av tvangsinnleggelser ved Sykehuset Innlandet, som er gjengitt i Tidsskrift for Den norske lægeforening.

– Etter fem døgn har 85 prosent av pasientene i denne gruppen frivillig godtatt behandling. Og det må jo være gode nyheter, sier overlege Terje Tørrissen til Kanal 24.

Undersøkelsen er gjort blant akuttpsykiatriske pasienter i Hedmark i 2005. Rundt 10.000 psykiatriske pasienter tvangsinnlegges hvert år her i landet. Det har plassert Norge i europatoppen i bruken av tvang.

– Tallene er jo slik som de er. Men premissene for hvordan man presenterer tall, kan ofte være litt urettferdig, sier Tørrissen.

Statistikken tar nemlig ikke høyde for at de fleste tvangsinnlagte svært raskt går over i frivillig behandling. De fleste allerede i løpet av første behandlingsdøgn. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus