Gir bort bursdagsgave på 100.000 kroner

Gir bort bursdagsgave på 100.000 kroner
Gir bort bursdagsgave på 100.000 kroner

Mandag fylte Per Ravn Omdal 60 år og fikk totalt 100.000 kroner i gaver. - Alt går til prosjektet i Afrika, sier Ravn Omdal til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gratulerer Per

Per Ravn Omdal (venstre) ble mandag behørig feiret av norske og internasjonal fotballpersonligheter. En av festdeltagerne var Kulturminister Trond Giske. Han klinket til og gav den tidligere fotballpresidenten 50.000 kroner i burdagspresang - penger som uavkortet går til et fotballprosjekt i Afrika.

Foto: Scanpix

Den tidligere fotballpresidenten fylte mandag 60 år.

I stedet for gaver til seg selv, ønsket han bidrag til et fotballprosjekt i Afrika - et prosjekt han har vært involvert i det siste året.

- Jeg fikk totalt inn 100.000 kroner, noe jeg er meget godt fornøyd med, sier Ravn Omdal til ABC Nyheter.

Flere norske og internasjonale fotballtungvektere var samlet for å feire en av norsk fotballhistories mest markante personer, først på Ullevaal stadion og deretter hjemme hos Omdal på Eiksmarka i Bærum.

- Det var svært hyggelig og fint at så mange kunne være til stede, sier Omdal om selve festen.

Gavmild Giske

Eks-landslagssjef Drillo, nåværende fotballpresident Sondre Kåfjord og idrettspresident Tove Paule var blant dem som feiret jubilanten. En av de inviterte slo skikkelig på stortromma.

- Av de 100.000 som kom inn fikk jeg alene 50.000 av kulturminister Trond Giske. Det var veldig hyggelig og en anerkjennelse for prosjektet. Det er moro at folk bryr seg, jeg har tross alt vært med på å starte dette.

Nå skal afrikanske barn få gleden av markeringen i Norge:

- Hele summen går til et fotballprosjekt som i utgangspunktet er i regi av UEFA (det europeiske fotballforbundet). UEFA kjøper fotballer til 9€ per stykk og distribuerer ballene ut til afrikanske barn. Gjennom prosjektet har det blitt skapt 140 arbeidsplasser, og materialet som brukes er helt og holdent afrikansk. Dette er et prosjekt jeg ser på som veldig givende og viktig, fortsetter den tidligere fotballpresidenten.

Uviss fremtid

Hva som skjer i fremtiden med prosjektet, kan Ravn Omdal ikke gi noe konkret svar på.

- Nå får vi ta staus etter en liten stund, men jeg regner med, og håper og tror, at dette er noe som vil bestå i lang tid fremover.

Også vanlige folk som ønsker å bidra kan gjøre det.

- Vi har opprettet et kontonummer som folk, dersom de vil, kan betale inn penger til. Med tiden kan dette kanskje utvikles til at de som ønsker kan betale inn et månedlig beløp. Det finnes jo lignende prosjekt i dag som opererer med det.

Norges fotballforbund har en finger med i det som skjer i Afrika.

- Prosjektet er støttet godt av det engelske og det norske fotballforbundet. I England har noe av formidlingen av prosjektet foregått på nettet. Det er noe som kanskje også kan gjøres i Norge, sier en meget fornøyd Ravn Omdal.

Dersom du ønsker å støtte Per Ravn Omdals fotballprosjekt, i samarbeid med UEFA, kan du benytte følgende kontonummer:

50100647009 (DnB) - «Fotballer til Afrika»

Personvernpolicy