Politiet vil avhøre Ali Farah i ambulansesaken

Oslo-politiet satser på å gjøre det første avhøret av Ali Farah i helgen, men tilstanden hans er fortsatt ustabil etter hendelsen i Sofienbergparken der han ble etterlatt hardt skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politistasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon håper Ali Farah kan bringe nye navn inn i saken. (Foto: Scanpix)Politistasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon håper Ali Farah kan bringe nye navn inn i saken. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): - Vi håper at han kan bringe nye navn inn i saken, sier politistasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til Dagsavisen.

Politiet har hittil avhørt rundt 20 vitner, og fortsetter arbeidet de neste dagene. Stølen legger ikke skjul på at et avhør av Ali Farah vil være av største betydning for den videre etterforskningen.

Informasjon som kan komme fram under avhør med Farah kan bidra til å begrunne videre varetektsfengsling av en ghaneser som har innrømmet å ha slått ned Farah. Den 23 år gamle siktede mannen har førstkommende lørdag sittet to uker i varetekt. Politiet vil be om ytterligere to ukers varetektsfengsling senest lørdag.

- Han opprettholder sin forklaring om at han følte seg truet av Ali, men fortsatt er det ingen vitner som kan støtte ham i dette, sier Stølen.

Ali Farah (37) er operert for brudd på hodeskallen og hjerneblødning. Tilstanden har de siste dagene bedret seg, men den er fortsatt ustabil.
Tirsdag ettermiddag var han blitt dårligere igjen, ifølge samboeren Kohinoor Nordberg. Hun må de nærmeste dagene fortelle ham hva som skjedde i Sofienbergparken etter at han ble slått ned.

- Jeg har ikke fortalt ham at ambulansen kjørte sin vei. Han trenger ikke å høre det akkurat nå, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy