Ullevål endrer rutiner etter Sofienberg-saken

Ullevål endrer rutiner etter Sofienberg-saken
Ullevål endrer rutiner etter Sofienberg-saken

Ullevål universitetssykehus endrer sine retningslinjer for ambulansepersonell etter hendelsen i Sofienbergparken der 37-åringen Ali Farah ble etterlatt hardt skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Sykehuset har i en tid arbeidet med å oppdatere ambulansepersonellets retningslinjer i en såkalt Medisinsk Operativ Manual. Tirsdag opplyste sykehuset at erfaringene fra den mye omtalte hendelsen i Sofienbergparken 6. august vil bli viktige for denne oppdateringen.

Ullevål vil skjerpe rutinene for håndtering av pasienter som ikke skal transporteres til sykehus eller lege. Det skal også utarbeides nye rutiner for transportsamarbeid med blant annet politiet. Rutinene for rekvirering av ambulanse fra legevakten vil også bli gjennomgått.

Ullevål universitetssykehus oversendte tirsdag sin uttalelse om ambulanseutrykningen til Sofienbergparken til Helsetilsynet i Oslo og Akershus. Sykehuset har unntatt uttalelsen fra offentlighet, og avventer nå Fylkeslegens gransking.

– Vi har mottatt uttalelsen. Det er et omfattende materiale som vi vil sammenholde med det vi har fra før, sier fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy