Røykelover gir stup i tobakksforbruk

Tobakksforbruket stuper i Storbritannia etter at også landsdelene England og Nord-Irland har innført strenge røykelover. I løpet av bare en måned har sigarettsalget falt med nesten 7 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I de fire ukene fram til 28. juli kjøpte britiske røykere litt over tre milliarder sigaretter. Det er 6,9 prosent mindre enn i den samme perioden i fjor, meldte London-avisen The Times på sine nettsider tirsdag.

- Vi håper dette viser at mange nå stumper røyken for godt, sier Amanda Sandford i antirøykekampanjen ASH.

- Når det innføres røykeforbud, faller salget gjerne den første tiden etterpå, for så å flate ut, mener en talsmann for sigarettgiganten Imperial Tobacco.

England innførte røykeforbud på puber, restauranter og i andre offentlige lokaler fra 1. juli i år. I Nord-Irland trådte en tilsvarende røykelov i kraft 30. april, mens Skottland og Wales innførte slike lover allerede i mars i fjor.

Store økonomiske interesser er berørt, for i fjor kjøpte britene sigaretter for 11,5 milliarder pund eller vel 135 milliarder kroner. Nå faller altså salget med rundt 7 prosent - mens bokhandlerne melder at salget av «slutt å røyke»-bøker har økt med over 250 prosent. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy