Nekter for å ha truet Oslo-ordføreren

Per Ditlev-Simonsens to ekssvigersønner benekter å ha framsatt trusler mot Oslo-ordføreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): De betegner påstandene som usanne og krenkende. Under sin redegjørelse for forretningsutvalget i Oslo kommune hevdet Per Ditlev-Simonsen at de to tidligere svigersønnene har drevet en «bevisst, profesjonell og organisert mediekampanje» mot datteren Cecilie.

– I dette spillet har de bevisst trukket meg inn og blant annet kommet til meg med direkte trusler knyttet til penger i Sveits. Det er bevisst forsøkt å skape et inntrykk av at jeg har store skjulte verdier i Sveits. Disse påstandene er grunnløse, sa ordføreren.

Han ville overfor pressen ikke kommentere innholdet i truslene nærmere, men sa at de kunne dokumenteres. Ditlev-Simonsen la til at forholdet ikke er politianmeldt. De to ekssvigersønnene reagerer skarpt på anklagene.

– Påstandene er usanne, uforståelige og krenkende. Jeg krever at han trekker påstandene tilbake, sier Pehr-Olav Skogseth, som var gift med Cecilie Ditlev-Simonsen fra 1994 til 1999.

Cecilie Ditlev-Simonsen befinner seg i et opprivende skilsmisseoppgjør med sin andre eksmann, Endre Rangnes. Han reagerer også kraftig på påstandene fra sin tidligere svigerfar.

– Påstandene er uten rot i de faktiske forhold. Det har verken forekommet trusler eller svertekampanje. Det er beklagelig at ordføreren velger å ty til denne type avsporinger av saken, sier Rangnes’ advokat Fred Gade. (©NTB)

Personvernpolicy