Toppfotballen med nye direktører

Niels Røine blir ny administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF). Jo Bergsvand er ansatt i den nyopprettede stillingen som sportsdirektør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo Bergsvand (t.v.) blir ny sportsdirektør i NTF og Niels Røine er ansatt som ny adm.dir. ( Foto:NTF )Jo Bergsvand (t.v.) blir ny sportsdirektør i NTF og Niels Røine er ansatt som ny adm.dir. ( Foto:NTF )

Røine tiltrer i stillingen 8. oktober. Han kommer fra stillingen som konserndirektør i Norsk Aller. Han har også lang ledererfaring fra Schibsted og VG, og mediebakgrunnen var en viktig årsak til at Røine ble ansatt.

– Hans bakgrunn sikrer at vi har fått en leder som både forstår den sportslige og den kommersielle dimensjonen ved NTFs virksomhet. I tillegg har han lang ledererfaring, sier Ernst Ravnaas, styreleder i NTF.

Røine, som selv ikke har den lange og brede erfaringen fra fotballen, men var et stort talent innen friidrett og langrenn, er offensiv og har klare tanker for fremtiden til norsk fotball.

- Hovedoppgavene mine vil bestå i å lede organisasjonen i en prosess fremover. Det handler først og fremst om å bedre norsk toppfotball sportslig, organisatorisk og økonomisk, sier Røine til ABC Nyheter.

Røine sier til ABC Nyheter at det er viktig også å tenke større og langsiktig.

- Det er mye flott på gang i norsk fotball. Nye stadion blir utbygd, det er flere tilskuere på kampene og alt har i grunn pekt oppover. Nå blir det viktig å tenke enda lenger frem i tid og ikke sove i timen, fortsetter den nye direktøren.

Jo Bergsvand blir ny sportsdirektør fra 1. desember. Han har tidligere vært styremedlem i NTF.

– Jeg har takket ja til denne stillingen med den overbevisning om at dette er en av de mest interessante jobbene i norsk fotball, sier han.

Styreleder Raavnas sier sportsdirektørstillingen vil samarbeide med alle de involverte parter i norsk fotball.

- Sportsdirektøren kan være en støttespiller for NFF og en koordinator mellom toppklubbene, NTF og NFF. Vi trenger sentralt i NTF en person som har ansvaret for å sikre at toppklubbenes interesser i de mange løpende enkeltsaker blir håndtert på en hensiktsmessig måte, sier Ravnaas til Norsk Toppfotballs hjemmeside.

Personvernpolicy