Ordføreren angriper ekssvigersønnene

Ordføreren angriper ekssvigersønnene
Ordføreren angriper ekssvigersønnene

Oslos ordfører mener det er satt i gang en svertekampanje mot ham og trekker seg ikke fra stillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presset:
Det var stor interesse rundt avtroppende ordfører i Oslo Per Ditlev-Simonsens redegjørelse for forretningsutvalget i Oslo kommune mandag i forbindelse med at han har erkjent at han har hatt en konto i Sveits. (Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix)

Oslo (NTB): Under forklaringen i Oslo kommunes forretningsutvalg mandag ettermiddag gikk ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) hardt ut mot sine to tidligere svigersønner som han mener har satt i gang en svertekampanje.

Ditlev-Simonsen måtte under møtet forklare seg om den hemmelige kontoen i Sveits. Han viste til skilsmisseoppgjørene til datteren Cecilie Ditlev-Simonsen.

- Saken kom opp på en spesiell måte. Mine to eks-svigersønner har drevet en bevisst kampanje mot min datter. De har bevisst trukket meg inn. Jeg har fått direkte trusler fra mine to eks-svigersønner angående denne kontoen i forbindelse med rettsstvisten etter en opprivende skilsmisse, sa Ditlev-Simonsen, ifølge VG.no.

VG har tidligere skrevet at de to tidligere svigersønnene, som har vært gift med datteren, skal ha samarbeidet i forbindelse med avsløringen av kontoen under rettsforhandlingene i Oslo tingrett.

Begge de to ekssvigersønnene, Pehr-Olav Skogseth og Endre Rangnes, har i etterkant reagert sterkt på anklagene.

Arvet fra første kone

Ordføreren åpnet møtet med en kort redegjørelse der han forklarte om opprinnelsen til den mye omtalte kontoen i Sveits. Den tilhørte hans første kones familie, han arvet den i 1991.

På det tidspunktet sto det 1,5 millioner kroner på kontoen. Disse pengene ble senere hentet hjem til Norge, uten at det ble betalt arveavgift eller formuesskatt. Dette beklager nå Ditlev-Simonsen.

– Disse pengene skulle vært innrapportert. Jeg beklager at det ikke ble gjort, sa ordføreren. Han har tatt kontakt med ligningsmyndighetene i Oslo for å finne ut hvor mye ham skylder, ifølge NTB. Kravet er i utgangspunkt foreldet, men ordføreren vil likevel gjøre opp for seg, 12 år etter at kontoen skal ha blitt avviklet.

- Jeg kan ikke si noe om samtalen, utover å bekrefte at ordføreren selv tok kontakt med oss, sa ligningssjef Inger-Berit Andersen tidligere i dag til NTB.

Bedt om å å vurdere sin stilling

– Jeg har bedt Per Ditlev-Simonsen vurdere sin stilling som ordfører i Oslo. Selv vil jeg vente med å felle noen dom før jeg får høre hans forklaring. Men jeg forventer klare svare fra ordføreren, sa SVs gruppeleder i bystyret Knut Even Lindsjørn til NTB før utvalget møttes i ettermiddag.

Han er en av fem faste medlemmer i Oslo kommunes forretningsutvalg. Lindsjørn krevde at ordføreren legger alle kortene på bordet under møtet.

Både Arbeiderpartiet, SV og RV ba ordføreren om å trekke seg, men Ditlev-Simonsen holder fast på at han vil sitte perioden ut, det vil si til midten av oktober.

Mer om saken:

– Hemmelig Sveits-konto tilhørte kona

Uaktuelt å trekke seg

Oslo-ordføreren trues av mistillit

Personvernpolicy