Liverpool snytt for alle poengene

Liverpool snytt for alle poengene
Liverpool snytt for alle poengene

Liverpool og Chelsea delte poengene på Anfield. Og nok en gang sørget Arsenal-keeper Jens Lehmann for en tabbe som ikke glemmes med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffe??

Rob Styles dømte en tvilsom straffe til Chelsea i 2. omgang. Det fikk Liverpool-spillerne til å se rødt. Ifølge Sky Sports kommentatorer gjorde Styles en stor feil da han pekte på straffemerket til fordel for London-laget.

Foto: Scanpix

Liverpool – Chelsea 1-1 (1-0). L: Torres (16). C: Lampard (str. 62). T: 43.924.

John Arne Riise spilte 83 minutter for Liverpool.

Dommer Rob Styles kom i rampelyset da han dømte straffe til Chelsea i annen omgang. Han bedømte situasjonen til at Steve Finnan hadde dyttet bort Florent Malouda på et innlegg fra Shaun Wright-Phillips i det 61. minutt. Etter noen minutter med store protester fra Liverpool-spillerne, kunne Frank Lampard sette straffen sikkert i mål. Dermed glapp tre poeng for John Arne Riise og Liverpool-mannskapet etter den flotte starten de fikk med en utsøkt scoring av Fernando Torres etter 16 minutters spill.

Steven Gerrard «satte opp» Torres med en gjennombruddspasning, og spanieren lekte seg med Chelsea-forsvareren Tal Ben-Haim før han med høyrebeinet satte ballen i lengste hjørne, utagbart for keeper Petr Cech.

Både Liverpool og Chelsea hadde sjanser til flere mål i kampen, men det ble bare nesten. En hardt arbeidende John Arne Riise fikk brukt venstrebeinet på et godt overlegg, men han traff ikke mellom stengene. Nordmannen fikk ikke de store mulighetene foran hjemmepublikummet på Anfield. Han ble byttet ut i det 83. minutt.

Midt i andre omgang fikk dommer Styles enda en gang merke spillernes og Liverpool-publikummets vrede da han etter TV-bildene å dømme ga Chelseas midtbanespiller Michael Essien hans andre gule kort for dagen, men uten å gi ham dusjordre.

Blackburn – Arsenal 1-1 (0-1). B: Dunn (72). A: Van Persie (18). T: 24.917. Rødt kort: Ryan Nelsen (to gule, 84), Blackburn.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Arsenal så ut til å ta tre viktig poeng borte mot Morten Gamst Pedersen og Blackburn, men en gedigen keepertabbe av Jens Lehmann sørget for poengdeling og 1-1 også på Ewood Park.

Nederlandske Robin van Persie ordnet 1-0 til «The Gunners» etter 18 minutters spill. Målet kom etter litt klabb og babb foran Brad Friedel i Blackburn-målet. Strengt tatt burde amerikaneren klart og feid ballen unna sin egen femmeter, men ballen havnet i stedet i føttene på Arsenal-spissen, som enkelt ordnet pauseledelse til bortelaget.

I det 72. spilleminutt fyrte Blackburns Dunn i vei et enkelt skudd, rett på keeper, men Lehmann klarte å dytte ballen opp og over seg. Den manøveren kostet Arsenal alle poengene, for kampen ebbet ut uten flere mål. Mot slutten av kampen hadde Arsenal noen riktig store muligheter, men det ville seg ikke for Arsène Wengers gutter på Ewood Park i dag.

– Spillerne kjempet hardt og er frustrerte fordi vi burde ha reist hjem med tre poeng, var Wengers kommentar etter kampen..

Personvernpolicy