Fevang ødela Myhres retur

Thomas Myhre krasjlandet i sitt comeback i norsk toppfotball. Odd Grenlands Morten Fevang gjorde kvelden smertefull for keeperveteranen.

Odd-keeper, Rune Jarstein Almenningen, fikk det gule kortet av dommer Tom Henning Øvrebø for kjeftebruk under kvartfinalekampen i NM i fotball mellom Odd Grenland og Viking i Skien lørdag kveld.

Viking tapte cupkvartfinalen 1-2 lørdag, uten at Myhre kan lastes for baklengsmålene.

- Det var ålreit å være tilbake i norsk fotball, men alt overskygges av at vi gir bort to juniormål, sa en skuffet Myhre til NTB.

Thomas Myhre krasjlandet i sitt comeback. Foto: ScanpixThomas Myhre krasjlandet i sitt comeback. Foto: Scanpix

Uwe Röslers lag ser dermed ut til å være ute av kampen om begge titlene etter svake resultater i det siste. Lørdag ga Viking fra seg 0-1 og spilte svakt i annenomgangen.

I Frankfurt i mars slapp Myhre inn to enkle avslutninger fra Hamit Altintop (72. og 90. minutt). Dermed mistet Norge to verdifulle poeng i EM-kvalifiseringen.

Dobbeltmissen kan koste landslaget plass i sluttspillet neste sommer. Myhre er utelatt fra troppen mot Argentina onsdag. Der regjerer Håkon Opdal (Brann) og Rune Almenning Jarstein (Odd Grenland).

Sistnevnte var meget solid da Odd tok seg til semifinale. Klubben har dermed sjansen til å sikre sin 13. NM-tittel.

Myhre fikk muligheten for første gang siden millionovergangen fra Charlton. Iven Austbø har gjort en sterk sesonginnledning for Viking, men ble vraket nå.

Hvem får sjansen neste helg?

Vill piping

Nikolai Stokholm scoret sikkert 0-1 på straffe. Dommer Tom Henning Øvrebø pådro seg årets pipekonsert i minuttene etter avgjørelsen.
Zbynek Pospech fikk ballen i armen etter et Stokholm-frispark.

Men hvorfor Tommy Svindal Larsen småtuppet Peter Ijeh i ankelen i forkant av frisparket er en gåte. Da var Odd fem mot én.

Morten Fevang headet inn utligningen like før pause. Espen Ruuds crosser dalte perfekt ned på hodet til Odds kaptein. Myhre var sjanseløs på motstanderes første reelle mulighet.

Fevang brukte utsiden av foten da han løftet inn 2-1 etter 65 minutter. Viking-forsvaret glemte helt å markere ham.

- Det forsvarsmessige fungerte ikke. Vi slipper Morten Fevang to ganger og det blir to mål. Det er mannen vi har snakket om i to uker, sa Myhre.

Viking kunne nesten blitt igjen i Ibsen-byen. Lagene møtes nemlig på samme arena søndag neste uke - i serien. (©NTB)