Døde etter tamiloppgjøret

Døde etter tamiloppgjøret
Døde etter tamiloppgjøret

En mann i 20-årene døde fredag ettermiddag av skadene han ble påført under tamiloppgjøret på Kalbakken søndag. Ytterligere tre personer ble fredag pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Politiets kriminalteknikere undersøkte en sabel som ble satt i forbindelse med skyteepisode på Kalbakken søndag ettermiddag.

- En ung mann i 20-årene døde fredag ettermiddag av de alvorlige skadene han ble påført. Familien var til stede på sykehuset da han døde, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Han opplyser at Oslo-politiet fredag ettermiddag pågrep ytterligere en person som er siktet i saken. Tidligere på fredagen ble to andre tamiler pågrepet.

Kristiansen vil ikke si noe om siktelsen til de nå til sammen fire pågrepne i saken.

- Dette er jo en vanskelig sak ettersom en mann nå er død og en annen ligger skadd på sykehuset. Jeg vil derfor bare si at vedkommende er siktet i saken, sier Kristiansen.

Begynner å bli avklart

De tre som var pågrepet inntil fredag formiddag var alle siktet for medvirkning til drapsforsøk.

- Det er en foreløpig siktelse, og det er fare for at den kan bli endret. Den ene av de skadde er fortsatt meget dårlig og ser ikke ut til å bli bedre, sa avtroppende sjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, med henvisning til mannen som senere døde.

Han mener politiet nå har fått så mye informasjon at saken begynner å nærme seg oppklaring.

- Meld dere

Abrahamsen oppfordrer de impliserte til å melde seg, av hensyn til seg selv og sine familier.

- Det vil bli lagt vekt på om de nå velger å melde seg selv før vi pågriper dem likevel, sier Abrahamsen. Fredag var hans siste dag på jobb, og tamilsaken vil heretter bli styrt av politiinspektør Terje Kristiansen.

Den ene av de pågrepne er en mann i 20-årene.

- Han ble pågrepet like ved Politihuset på Grønland klokken 13.00 Fra før er en annen person også pågrepet i saken. Han er en av de to som ble skadd i gjengoppgjøret, sier Abrahamsen.

Den tredje pågrepne ble tatt under en aksjon mot en leilighet nord i Oslo. Samtidig ble tre andre som oppholdt seg i leiligheten, brakt til politihuset for avhør. Detaljer om den fjerde var fredag kveld ikke kjent.

To gjenger

Abrahamsen sier det er to gjenger i det tamilske miljøet som har tørnet sammen. Han sier det er vanskelig å fastslå hva bakgrunnen er, men det dreier seg om en form for maktkamp.

- Det som skiller tamilene fra andre gjenger, er at det er gutter med god utdannelse og i fast arbeid. Vi kjenner ikke konkret til at de er knyttet til andre kriminelle forhold, sier Abrahamsen.

At etterforskningen er vanskelig, bekrefter også politiadvokat Sjak Haaheim som har utarbeidet de foreløpige siktelsene.

- Vi står fortsatt foran en formidabel etterforskning som er i startfasen. Vi kan ikke utelukke at dette blir en langvarig etterforskning, sier Haaheim til NTB.

Han oppfordrer alle som var til stede da gjengene barket sammen søndag og som ikke er blitt avhørt hittil, til å melde seg til politiet.Politiet tror oppgjøret på Kalbakken skyldtes uoverensstemmelser som oppsto under en feiring i det tamilske tempelet på Ammerud lørdag. (©NTB)

Personvernpolicy