Ali Farah i ferd med å våkne fra koma

Ali Farah ga torsdag ettermiddag respons etter at Ullevål universitetssykehus onsdag morgen startet prosessen med å vekke ham fra medisinsk koma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er fortsatt ikke helt våken, men responderer ved at han åpner øynene og rører på seg før han sovner igjen. Og det er hyggelige nyheter, for da er man i hvert fall på rett vei, sier familiens talsperson Jon Christian Foss til NTB.

Foss er også manager for Farahs samboer Kohinoor Nordberg som er musikkartist.

Ali Farah ligger fortsatt i respirator og oppvåkningsprosessen vil fortsatt trolig ta flere dager.

- Sakte og sikkert tar de ham ut av narkose ved at han får mindre medikamenter. Samtidig må de passe på trykket i hjernen. Det kan hende vi må helt ut i neste uke før han er helt tilbake i bevissthet, sier Foss og legger til at Farah har en sterk vilje.

Mandag forrige uke ble 37-åringen ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo. Ambulansen som kom til stedet, forlot mannen uten å ta ham med. Det viste seg at han var alvorlig skadd med blant annet brudd på hodeskallen. (©NTB)

Personvernpolicy