Lattermild Märtha: – Dette er helt galskap

Lattermild Märtha: – Dette er helt galskap
Lattermild Märtha: – Dette er helt galskap

Prinsesse Märtha Louises «engleskole» Astarte Education hadde torsdag sin første kursdag i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
En lattermild prinsesse Märtha Louise hevdet at pressens interesse for den såkalte «engleskolen» var «helt galskap» og avsto fra å kommentere første skoledag. Hennes kollega Elisabeth Samnøy (t.h.) var helt taus. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX

I en kort kommentar etter kurset kalte Märtha pressens interesse for galskap og nektet å si noe om hvordan første dag hadde vært.

Et tyvetalls pressefolk hadde samlet seg utenfor lokalene i Bygdøy allé 68 da prinsessen og hennes kollega Elisabeth Samnøy kom ut på fortauet for å si at de ikke ville si noe, hvilket Samnøy heller ikke gjorde.

- Vi har ingen pressekonferanse, og vi kommer ikke til å gi noen kommentarer. Dette er helt galskap, ifølge mine sanser, var prinsessens lattermilde kommentar til den fremmøtte pressen.

- Men, la hun til litt mer alvorlig, det er jo hyggelig at dere er interessert, men jeg har sagt det jeg skal si i denne sammenhengen, og nå håper jeg dere respekterer at de som går på kurset, får ha sitt privatliv i fred.

- Ikke ta bilde!

Like før de to kurslederne kom ut, kom en godt voksen kvinne i flagrende gevanter løpende ut fra bygningen mens hun ropte til pressen «Ikke ta bilde, ikke ta bilde!».

Kursdeltakeren Inger Middelthon, som tidligere på dagen velvillig hadde snakket med flere medier, ville heller ikke si noe etter første kursdag, bortsett fra at det hadde vært en flott dag. Det er tydelig at kursdeltakerne har fått en form for «munnkurv» og anmodning om ikke å uttale seg til pressen.

Fullbooket

På henvendelse til Astarte Education dagen før kursstart fikk NTB kun et automatisk svar om at alle kursene nå er fullbooket.

«Dette er et automatisk svar som blir sendt til deg om du har meldt deg på kurs eller ikke. Det er dessverre ikke mulighet for kun å delta på helgekursene da dette er en treårig utdannelse. Kursene for 2007 er allerede fulle, og vi har ikke mulighet til å ta imot flere søkere for årets opptak til Astarte Education. Det er likevel mulighet til melde seg på for neste år, oppstart høsten 2008. Påmeldingsfristen er 13. mars 2008», melder skolen gjennom e-posten.

- Dropp prinsessetittelen

På lederplass i Bergens Tidende tidligere denne uken ble Märtha Louise anmodet om å droppe prinsessetittelen og si fra seg sin plass i arverekken, der hun står som nummer fire etter sin bror og hans barn. I et intervju med NRK lørdag sa prinsesse Märtha Louise at hun opplevde mediekjøret rundt «engleskolen» som en gapestokk, og viste blant annet til Tønne-saken og debatten rundt Gerd-Liv Valla. (©NTB)

Personvernpolicy