Hirschfeld ostehøvelskadet

Hirschfeld ostehøvelskadet
Hirschfeld ostehøvelskadet

Rosenborg-keeper Lars Hirschfeld mister Canadas landskamp mot Island etter et møte med en ostehøvel. Men han er ikke den eneste som ikke kan spille på grunn av ulykker utenfor banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I godt selskap

Rosenborg-keeper Lars Hirschfeldt mister den kommende landskampen for Canada mot Island. Han mistet tuppen av fingeren etter å ha vært litt for røff med en ostehøvel. Men RBKs sisteskanse er ikke alene om å miste viktige kamper på grunn av uvanlige hendelser utenfor banen.

Foto: Scanpix

Dagen etter at sisteskansen taklet finsk sisu måtte han gi tapt for en norsk ostehøvel, melder adressa.no. Da Hirschfeld omsider dukket opp på treningsfeltet torsdag, var det med bandasje på den ene hånden. Keeperen ville ikke si stort om hva som var skjedd, men fysioterapeut Vilhelm Stoltz avslørte det.

– Lars skar seg på ostehøvelen i dag. Han skar faktisk av litt av tuppen på tommelen, og det var såpass alvorlig at han måtte ned til vår lege Kjetil Holen på sykehuset for å få bandasjert det skikkelig, sa Stoltz.

Dermed ryker landskampen.

– Han må holde seg i ro til over helgen, så får vi se hvordan skaden utvikler seg. Men landskamp blir det ikke, konstaterte fysioterapeuten.

Andre mer eller mindre kjente fotballspillere har også måttet stå over kamper på grunn av skader som ikke har så mye med selve spillet å gjøre.

* Arsenals Perry Groves var innbytter i en kamp og jublet så mye at han skallet hodet i taket på benken. Groves ble slått ut og måtte få behandling av klubblegen.

* «Edstrøm-dødaren», den norske backen Svein Grøndalen, måtte melde forfall til en landskamp på 70-tallet da han på en joggetur kolliderte med en elg midt i skogen.

* Både tidligere Arsenal-keeper David Seaman og dagens Tottenham-spiss Robbie Keane skadet seg da de skulle strekke seg etter fjernkontrollen til TV'n. Seaman brakk et bein mens Keane ødela kneet.

* Milan Rapaic mistet Hajduk Splits sesongstart etter at han på en flyplass stakk boarding-cardet rett i sitt eget øye.

* David Batty, kjent som råtass i blant annet Leeds og Blackburn, var på vei tilbake fra skade da han ble truffet av sin egen ettåring på trehjulsykkel. Tottenhams Allan Nielsen led samme skjebne. Datteren stakk en finger rett i øyet på sin kjære pappa.

* Barnsleys Darren Barnard skled stygt hjemme på sitt eget kjøkken. Grunnen var at familiens puddel ikke rakk å gå ut da den skulle tisse. Barnard misset hele fem måneder av sesongen.

* Arsenal-spiss Charlie George skulle klippe det altfor lange gresset i hagen. Det gikk litt fort i svingene og «Champagne-Charlie» mistet den ene stortåa under hagearbeidet.

* England var på vei til en turnè i Sør-Amerika i 1964, men det ble uten Alan Mullery. Han ødela ryggen sin da han rett før avreise stod hjemme og pusset tennene.

* Dariuss Vassell, nå fryktet spiss for Manchester City, fikk i 2003 en kraftig blødning under den ene tåa si. Vassell ville bli kvitt blemma, fant frem en drill og begynte å borre. Det endte med en alvorlig infeksjon i såret og til slutt mistet han halve neglen.

Og sist, men ikke minst:

Mistar, en stjerne i indonesisk fotball, ble angrepet av en flokk med griser under en av lagets treninger før en cupkamp i 1995. Spilleren døde som en følge av opptrinnet, bare 25 år gammel.

Kilde til uvanlige stjernespilleres skader: Ave-it.net

Kjenner du til noen uvanlige hendelser som har ført til at en idrettsutøver ikke har kunnet delta på neste kamp eller stevne? Logg deg på og skriv en kommentar.

Personvernpolicy