Iran: – USAs rakettskjold truer hele Asia

Iran: – USAs rakettskjold truer hele Asia
Iran: – USAs rakettskjold truer hele Asia

- USAs planlagte rakettskjold i Sentral-Europa kommer til å true hele Asia, sa Irans president Mahmoud Ahmadinejad på et toppmøte hvor også Russland og Kina deltok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Misliker rakettskjold

– En slik plan gjør mer enn å true ett land. Den omfatter mesteparten av kontinentet, hele Asia, sa Ahmadinejad. her sammen med Russlands president, Vladimir Putin.

Foto: Scanpix

På møtet i Bisjkek i Kirgisistan torsdag fremholdt Ahmadinejad at USAs planer ikke bare er en trussel mot Iran.

– En slik plan gjør mer enn å true ett land. Den omfatter mesteparten av kontinentet, hele Asia, sa Ahmadinejad da han deltok som observatør på toppmøtet i Shanghai samarbeidsorganisasjon (SCO). SCO består i tillegg til Russland og Kina av Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan.

Ledere fra de seks landene advarte under møtet mot ethvert forsøk på å skape en monopolistisk verdensorden, et budskap som etter alt å dømme var myntet på USA. Landene skal være enige om å danne en felles struktur for å kunne svare på trusler mot fred, stabilitet og sikkerhet, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Før toppmøtet sa Russlands president Vladimir Putin at det viktigste temaet på møtet var «eliminering av terrorisme, separatisme og ekstremisme». (©NTB)

Personvernpolicy