- Vanskelig å vrake Unni

- Vanskelig å vrake Unni
- Vanskelig å vrake Unni

Unni Lehn var ikke med da landslagssjef Bjarne Berntsen presenterte troppen til VM i fotball i Kina. – Det var svært vanskelig å vrake henne, sier Berntsen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
UnniLehn får ikke være med til VM i Kina. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Det var ikke mange overraskelsene landslagssjef Bjarne Berntsen hadde å by på da han presenterte troppen som skal til VM i Kina på Ullevaal i ettermiddag.

- Vi har tatt ut de vi mener er best akkurat nå, sa Berntsen før han presenterte troppen.

Det betyr at rutinerte Unni Lehn ikke er med, hun må vike plassen for Røas Guro Knutsen som ikke har vært på banen for landslaget i år.

- Det var den vanskeligste avgjørelsen. Det er ikke gøy å vrake noen, men Unni har vært med på mye, så det var litt spesielt sier Berntsen som ikke klarte å informere Lehn om vrakingen før pressekonferansen i ettermiddag.

- Nei, jeg prøvde å ringe henne. Hun tok ikke telefonen, så jeg måtte legge igjen beskjed. Men, jeg skal snakke med henne senere i dag, sier landslagssjefen til ABC Nyheter.

Også veterankeeper Ingrid Hjelmseth og fjorårets spisskomet Elise Thorsnes er ute av troppen.

- Ja, som jeg sa: Vi har tatt ut de vi mener er best akkurat nå, og da ble laget sånn, forklarer Bjarne Berntsen.

Bare medalje er bra nok

Berntsen tok Norge til EM sølv i sitt første mesterskap i England for to år siden, men han er pinlig klar over at årets VM er noe helt annet.

- Ja, det er enorm nivåforskjell på EM og VM, slår Berntsen fast og utroper USA og Tyskland til VM-favoritter.

- Men, vi skal ta medalje! Det er målet, og det eneste som er bra nok.

Og, så er det en OL-plass på spill?

- Ja, vi må være blant de tre beste europeiske lagene i mesterskapet, ellers ryker OL. Men, det vil jeg si vi har minst fifty-fifty-sjanse for å klare.

Fiasko i 2003

Forrige VM-sluttspill endte i full fiasko for de norske jentene, som har vært i verdenstoppen i to tiår. Åge Steens jenter leverte et elendig gruppespill, fikk USA i kvartfinalen, røk ut og mistet OL i Aten.

- Ja, det er viktig å være med fra start, VM begynner 12. september, ikke når vi skal spille kvartfinale mot en eller annen stornasjon. Glemmer vi det, ryker vi ut, avslutter Berntsen.

Norge åpner VM mot Canada 12. september, og deretter følger kamper mot Canada og Australia.

... og dette er Berntsens jenter: 1. Bente Nordby, 12 Erika Skarbø, 13 Christine Colombo Nilsen, 2 Ane S. Horpestad, 3. Gunhild Følstad, 4 Ingvild Stensland, 5 Siri Nordby, 6 Camilla Huse, 7 Trine Rønning, 8 Solveig Gulbrandsen, 9 Isabell Herlovsen, 10 Linda Melissa Wiik, 11 Guro Knutsen, 14 Leni Larsen Kaurin, 15 Madeleine Giske, 16 Ragnhild Gulbrandsen, 17 Lene Mykjåland, 18 Marie Knutsen, 19 Marit F. Christensen, 20 Lise Klaveness, 21 Lene Storløkken.

Personvernpolicy