- Norge får verdens flotteste operabygg

- Norge får verdens flotteste operabygg
- Norge får verdens flotteste operabygg

Skotske Paul Curran (42) er ansatt som ny operasjef. - Jeg gleder meg til å ta Den Norske Operas kompani til et nytt stadium i verdens flotteste nye operabygg, sier Curran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Paul Curran er en internasjonalt anerkjent operaregissør, med stor bredde i sitt arbeid, og han er klar i sin oppfatning om at det ved Den Norske Opera skal skapes noe unikt og nytt, sier påtroppende administrerende direktør Tom Remlov.

Fra september 2009 får operaen en ny organisasjonsmodell, med administrerende direktør Remlov som øverste leder og med operasjef, ballettsjef og musikksjef som kunstneriske ledere med repertoaransvar for hvert sitt felt.

Curran er operaregissør med et internasjonalt virke. Han er opprinnelig utdannet danser, og har blant annet jobbet i Scottish Ballet. Videre er han utdannet som regissør ved The National Institute of Dramatic Art i Sydney.

– Norge og Skottland har mye til felles, både som nasjoner og kulturelt, og med min lidenskap for opera og kjærlighet til Skandinavia kunne jeg ikke ha ønsket meg en mer spennende utfordring, kunstnerisk så vel som personlig. Jeg gleder meg til å ta Den Norske Operas kompani til et nytt stadium i verdens flotteste nye operabygg, sier Curran. (©NTB)

Personvernpolicy