Skalperte kona, fikk halvannet års fengsel

Tirsdag ble den 46 år gamle mannen fra Troms dømt til ett og et halvt års fengsel for den grove mishandlingen, som skjedde om kvelden 13. juli i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Morten Bjørnbakk, NTB)

Kvinnen som fikk revet av seg håret av sin mann på en campingplass i Sverige, ble livstruende skadd, slår Skellefteå Tingsrätt fast.

Etter at kvinnen hadde snakket med noen norske ungdommer på campingplassen i Skellefteå, kom en sterkt beruset ektemann tilbake.
Han dro henne så inn i campinghytten der han med hendene godt festet i håret slengte henne rundt flere ganger.

– Han var svart i øynene, forklarte den 43 år gamle kvinnen i retten.

«Da hun kjente at hårbunnen løsnet, ble hun vettskremt. Hun hørte en revnende lyd da hårbunnen løsnet og tror at det svartnet for henne da. Hun lå i sengen da hun hørte at hårbunnen ble slitt løs», heter det i dommen fra Skelefteå Tingsrätt.

På sykehuset i Skellefteå ble det konstatert at et 10 ganger 10 centimeter stort område av hårbunnen var slitt av. Rettsmedisinske eksperter har forklart at en så omfattende skade er direkte livstruende. Ikke først og fremst på grunn av de store blødningene, men mer på grunn av infeksjonsfaren ved et så stort og åpent sår.

Legene har senere strukket hud over det åpne såret, slik at hun vil få hårveksten tilbake. Men kvinnen står i fare for å miste en del hår.
46-åringen som sto for mishandlingen av sin kone, husker ingenting av hendelsesforløpet. Han er ikke tidligere straffedømt, men har tidvis hatt narkotikaproblemer.

Skellefteå Tingsrätt konstaterer at det dreier seg om blind og meningsløs vold. Mannen må også betale 67.440 kroner i erstatning til kona. (©NTB)

Personvernpolicy