Frp får egen krisetelefon

Frp får egen krisetelefon
Frp får egen krisetelefon

Fremskrittspartiet har opprettet en egen krisetelefon for kandidater som dummer seg ut med utspill som skader partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en e-post til alle Frps listekandidater går partiet grundig til verks for å hindre at kandidatene kommer med utspill som skader Frp i valgkampen. I e-posten får kandidatene blant annet informasjon om den nye alarmtelefonen. Et vaktmannskap vil være i beredskap hver dag for svare på telefoner fra mer eller mindre fortvilte kandidater. Telefonen vil bare være stengt om nettene.

– Det er riktig at våre tillitsvalgte og listekandidater kan ringe inn til oss sentralt, sier kommunikasjonsdirektør i Frp, Fredrik Färber, til ba.no.

Färber velger likevel å omtale det som i e-posten er kalt alarmtelefon for «servicetelefon».

Tenke seg om

Frp har også laget sin egen vær varsom-plakat for hvordan de lokale politikerne skal håndtere mediene fram mot valget. I retningslinjene fra valgkampsekretariatet kommer det klare oppfordringer om å tenke seg om før en ytrer seg:

«Skriv gjerne utkast til et innlegg når du er opprørt, men send det aldri før du eller andre har lest igjennom innlegget i en roligere sinnsstemning».

Blogging

Også noen gode råd om blogging og nettbruk får Frp-kandidatene fra sentralt hold:

«... Alt du skriver må sjekkes og dobbeltsjekkes slik at det også tåler å stå på avisenes førstesider»

Videre heter det:

«Bruk fornuft! Veien fra blogg til negative oppslag er kortere enn du tror».

Skulle noen Frp-kandidater likevel mene noe feil som kan få konsekvenser på regionalt nivå eller på riksplan, skal partiets valgkampsentral umiddelbart varsles, skriver partiledelsen i e-posten.

«Det samme gjelder dersom det skjer uheldige episoder på stands eller andre steder som kan medføre negative presseoppslag», står det å lese i e-posten fra valgkampsekretariatet. (©NTB)

Personvernpolicy