Rekordår for charterreiser

Rekordår for charterreiser
Rekordår for charterreiser

Med sommerens dårlige vær har charterreisene solgt til eventyrlige rekorder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sommerens dårlige vær har charterreisene solgt som hakka møkk. Det var vanskelig å oppdrive ledige plasser på charterflyene i juli.

Nå i august er det enklere, så dersom du ikke har fått din dose sol i sommer, har du fortsatt sjansen.

Gjør et reisekupp her

Rekordår

Men altså, 2007 ligger an til å bli et rekordår når det gjelder antall charterreiser. Foreløpig har 700.000 nordmenn kjøpt seg en chartertur. Et svimlende tall. Og høyere skal det blir før vi ønsker 2008 velkommen.

- Vi kommer til å passere millionen når det gjelder charterturer totalt for det norske markedet, sier Lena Petersson i Star Tour.

Star Tour har statistikk på den totale chartertrafikken for Norge. Her en oppsummering:

· En av tre nordmenn reiser til Hellas når de skal velge chartertur.

· Av disse velger cirka 150.000 Kreta, som dermed er nordmenns favorittreisemål.

· Cirka 135.000 reiser til Tyrkia.

· 100.000 velger Spania, og av disse reiser åtte av ti til Mallorca.

· 52.000 reiser til Kypros, en økning på 52 prosent i forhold til fjoråret.

· Både Hellas og Bulgaria har opplevd en økning på hhv 15 og 40 prosent. Det til tross for den negative omtalen Bulgaria har fått i mediene i sommer.

- Neida, folk reiser til Bulgaria som aldri før, sier Lena Petersson i Star Tour.

- Men Kreta er fortsatt favoritten. Det er en øy mange er glade i.

Så lett tabber du deg ut på stranden


Ellers har Star Tour hatt suksess med sin charternyhet, den greske øya Kefalonia. Her ligger Myrtos, en av verdens mest fotograferte strender. Hellas øker stadig i popularitet blant solsøkende nordmenn.

- Dessuten merker vi en Italia-fønvind. For å si det litt sleivete velger den som liker å gå i shorts hele ferien og la håret fly, Hellas, mens den som er glad i mat, vin og kultur drar til Italia.

Ellers tror Petersson i Star Tour at Portugal vi bli et land som kommer til å bli mer populært blant charterturistene.

Norske Syden-jenter hengt ut

Hvor som helst, bare det er sol

- Å snakke trender i sommer er vanskeligere enn andre somre. Regnet i Sør-Norge gjør at alle reiser blir solgt uansett hvor populære stedene er, sier Gunnar Grosvold i MyTravel, som blant annet eier Ving.

Også hos Ving er Kreta en klassiker, men Mallorca ligger på topp. Hit reiser totalt 50.000 nordmenn med de forskjellige charterselskapene i løpet av sommersesongen. 47.000 drar til Kreta. På tredjeplass ligger Antalya i Tyrkia. Hit reiser 40.000 nordmenn. Det er også Tyrkia som har vokst mest hos Ving, med 14 prosent økning i år.

- Den andre trenden er Egypt. Flere og flere reiser dit på sommeren. Stabilt varmt klima, meget fine bosteder, mange med fire stjerner, til hyggelige priser og mange opplevelser er det som frister. I juli hadde vi 100 prosent belegg til juli - alle reiser solgt, sier Grosvold.

Apollos topp fem destinasjoner i sommer er Kreta, Bulgaria, Kroatia, Santorini/Naxos og Mallorca. Ellers har charterselskapet merket økende interesse for middelhavscruise og kombinasjoner med strandferie og cruise.

- Vi har mer enn tredoblet cruisesalget i sommer først og fremst middelhavscruise ut fra Venezia og Mallorca, sier Helen Begby i Apollo.

- Ellers er klassiske reisemål er hot - retrocharter er populært , som Rimini, Rhodos og Malloca - og mange velger å bo på hotell og gjerne mindre hotell med atmosfære, god mat og service.

Apollo merker dessuten at det ofte er flere generasjoner reiser sammen, gjerne for å feire og markere en begivenhet.

- Ofte er det en som spanderer reisen på alle, en "familiesponsor", sier Begby.

Skrekkhistorier fra stranden

Spanderer mye på ferien

Vi reiser på ferie som aldri før. Mye av grunnen er at det går så det suser i norsk økonomi, og de fleste har god nok råd til å reise på ferie.

- Merker dere at nordmenn har mer penger mellom hendene?

- Ja, de dyre hotellene går nesten først, uansett hvilke land vi snakker om. Vi vil ikke betale for flyturen, men å bo og spise bruker vi gjerne mye penger på, sier Petersson i Star Tour.

Personvernpolicy