Håp og frykt for gjenværende gisler

Pårørende til de 19 gjenværende sørkoreanske gislene i Afghanistan er lettet over løslatelsen av to kvinner mandag. Men frykten for hva som vil skje med de gjenværende gislene er stor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var med blandede følelser at noen av de pårørende møtte sørkoreansk presse tirsdag. Frykten for skjebnen til de 19 sørkoreanerne som fortsatt sitter i fangenskap hos Taliban la en liten demper på gleden ved at to av gislene nå er satt fri.

– Dette er det første store gjennombruddet i forhandlingene for å få alle fri, og det er vi glade for, sa Kwon Hyuk-soo, talsmann for kirkesamfunnet som sendte de 23 sørkoreanerne på misjonsoppdraget til Afghanistan.

– Men vi kan ikke slippe jubelen løs før alle sammen er frie, fortalte han til sørkoreanske journalister.

De to kvinnene som ble satt fri mandag, var til legesjekk i Kabul tirsdag. Tilstanden deres er etter forholdene bra, og ifølge den sørkoreanske ambassaden i Kabul skal de reise hjem «veldig snart».

I alt 23 kvinner og menn reiste til Afghanistan for å drive misjons- og hjelpearbeid. 19. juli ble de bortført av Taliban, som krever at et tilsvarende antall fengslede talibansoldater skal settes fri. Myndigheten i Afghanistan nekter å etterkomme kravet, og få dager etter kidnappingen ble to av gislene skutt og drept. (©NTB)

Personvernpolicy